Marjakausi jatkuu vielä – nyt kannattaa kerätä talteen pihlajanmarjat! Happamista pihlajanmarjoista, omenoista ja kuohukermasta syntyy unelmanpehmeä pihlajanmarja-omenavispipuuro, joka sopii sekä paremmaksi välipalaksi että juhla-aterian päätökseksi.
Pihlajanmarja-omenavispipuuro
Noin 8 annosta
Valmistusaika: 20 min + jäähdytys
- 2 dl pihlajanmarjoja
- noin 3 omenaa (300 g)
- 1,5 dl mannasuurimoita
- 8 dl vettä
- 1–2 dl sokeria
- ripaus suolaa
- 2 dl kuohukermaa
Tarjoiluun:
- täysmaitoa
Putsaa ja huuhtele pihlajanmarjat huolellisesti. Irrota marjat tertuista ja pakasta yön yli tai 8 tuntia, jotta pahin kitkeryys taittuu.
Mittaa vesi, sokeri, pihlajanmarjat sekä suola kattilaan, keitä 5 minuuttia tai kunnes marjat ovat pehmenneet. Kuori ja raasta omenat raastimen isolla terällä.
Aseta siivilä ison kulhon päälle ja siivilöi marjoista kaikki mehu, painele marjoja siivilää vasten puulastalla tai lusikalla. Kiehauta mehu kattilassa ja lisää omenaraaste. Vatkaa sekaan mannasuurimot ja kypsennä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää 1 dl kuohukermaa ja jatka kypsentämistä vielä 5 minuuttia välillä sekoittaen. Nosta hellalta ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.
Kun vispipuuro on jäähtynyt, lisää 1 dl kuohukermaa ja vatkaa puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Tarjoile täysmaidon kanssa.