Greippi on suurikokoinen, pyöreä sitrushedelmä, joka on syntynyt luontaisena riteymänä appelsiinista ja pomelosta. Kuoren väri on tyypillisesti kullankeltainan tai hieman punertava. Hedelmäliha on vaaleanpunainen, keltainen tai punainen. Maku vaihtelee raikkaan kirpeästä makeahkoon. Valitse kiinteä, painavalta tuntuva ja ohutkuorinen yksilö, jonka kuori on sileä ja kiiltävä.
Käyttövinkit
Sellaisenaan: Halkaise ja nauti lusikalla aamiaiseksi tai välipalaksi. Lisää halutessasi hieman sokeria greipin pinnalle.
Mehuna: Purista tuoretta mehua tai käytä valmista mehua juomissa.
Salaatit: Lisää lohkoina hedelmä- tai vihersalaatteihin tuomaan raikkautta.
Lämpimät ruoat: Kestää kuumentamista ja sopii esimerkiksi kalan, äyriäisten ja broilerin kanssa tarjottavaksi tai marinadeihin.