Liha on pehmeää eikä säily pitkään, joten se on parasta käyttää heti pyytämisen jälkeen tai pakastaa. Harjus on ollut tärkeä ruokakala erityisesti Lapissa. Sopii savustettavaksi, hiillostettavaksi tai vaikka graavikalaksi.
Säilytyslämpötila
0 - 3 °C
Herkkävatsaisen ruokavaliossa kiinnitetään huomiota FODMAP-hiilihydraatteihin.
Lyhenne FODMAP tulee sanoista fermentoituvat oligosakkaridit, disakkaridit,
monosakkaridit ja polyolit. Nämä ovat imeytymättömiä hiilihydraatteja, joita löytyy
myös monista vihanneksista, hedelmistä ja marjoista. Kyseiset hiilihydraatit eivät
imeydy ohutsuolessa vaan kulkeutuvat paksusuoleen, jossa ne fermentoituvat ja
tuottavat osalle ihmisistä suolisto-oireita.
Vihreä
Soveltuu FODMAP-ruokavalioon.
Keltainen
Soveltuu FODMAP-ruokavalioon pienissä määrin.