Jättisipuli voi kasvaa yli kolmekiloiseksi, mutta tavallinen sadonkorjuupaino on puolesta kilosta kiloon. Jättisipuli on miedon makuinen, eikä se kestä pitkää varastointia. Käytä salaattisipulin tapaan.
Säilytyslämpötila
2 - 5 °C
Herkkä etyleenille
Ei
Tuottaa runsaasti etyleeniä
Ei
FODMAP
Punainen
Sesonki
heinä-syyskuu (Suomi)
Herkkävatsaisen ruokavaliossa kiinnitetään huomiota FODMAP-hiilihydraatteihin.
Lyhenne FODMAP tulee sanoista fermentoituvat oligosakkaridit, disakkaridit,
monosakkaridit ja polyolit. Nämä ovat imeytymättömiä hiilihydraatteja, joita löytyy
myös monista vihanneksista, hedelmistä ja marjoista. Kyseiset hiilihydraatit eivät
imeydy ohutsuolessa vaan kulkeutuvat paksusuoleen, jossa ne fermentoituvat ja
tuottavat osalle ihmisistä suolisto-oireita.
Vihreä
Soveltuu FODMAP-ruokavalioon.
Keltainen
Soveltuu FODMAP-ruokavalioon pienissä määrin.