Kirsikka on pieni, pyöreä tai sydämenmuotoinen kivihedelmä, jonka väri vaihtelee kirkkaanpunaisesta tummanpunaiseen ja lähes mustaan, jotkin lajikkeet ovat myös kellertäviä. Malto on mehukasta ja maku makea tai makeanhapan lajikkeesta riippuen. Valitse kiinteitä, kiiltäviä ja tasavärisiä kirsikoita, joiden kanta on vielä kiinni. Tuore kirsikka ei säily pitkään.
Käyttövinkit
Sellaisenaan: Nauti tuoreina kesäherkkuna.
Jälkiruoat ja leivonnaiset: Käytä piirakoissa, kakuissa, clafoutis-paistoksessa, muffineissa ja kompoteissa. Erityisen hyvin sopivat suklaan kanssa.
Säilöntä: Valmista hilloa, mehua, likööriä tai säilö sokeri- tai etikkaliemeen. Kirsikat voi myös pakastaa.
Lisukkeena: Tarjoa juustojen kanssa tai osana liharuokien kastikkeita.