Mangostani on pyöreä, noin pienen tomaatin tai mandariinin kokoinen trooppinen hedelmä, jolla on paksu, sitkeä ja tummanvioletti tai punaruskea kuori. Kuoren alla on 4-8 lohkoa lumivalkoista, pehmeää ja erittäin mehukasta hedelmälihaa. Maku on ainutlaatuisen herkullinen, makea ja hieman kirpeä, jossa on vivahteita persikasta, litsistä ja mansikasta. Valitse hedelmiä, joiden kuori on sileä, hieman pehmeä painettaessa ja joissa on tuore, vihreä kantaosa. Mangostania pidetään tropiikin makeimpana hedelmänä.
Käyttövinkit
Sellaisenaan: Avaa hedelmä varovasti (leikkaa kuori ympäri ja kierrä auki) ja nauti valkoiset lohkot tuoreeltaan. Suuremmissa lohkoissa voi olla siemen, pienemmät ovat siemenettömiä.
Säilytys: Herkkä hedelmä, säilytä huoneenlämmössä ja käytä pian oston jälkeen. Vältä kylmää.