Rambutani on Malesiasta lähtöisin oleva hedelmä, joka on läheistä sukua litsille. Sen maku on happaman raikas. Rambutani kuivuu helposti, joten hedelmää kannattaa säilyttää muovipussissa.
Säilytyslämpötila
2 - 4 °C
Herkkä etyleenille
Ei
Tuottaa runsaasti etyleeniä
Ei
FODMAP
Keltainen
Sesonki
helmi-toukokuu (Kaakkois-Aasia)
Herkkävatsaisen ruokavaliossa kiinnitetään huomiota FODMAP-hiilihydraatteihin.
Lyhenne FODMAP tulee sanoista fermentoituvat oligosakkaridit, disakkaridit,
monosakkaridit ja polyolit. Nämä ovat imeytymättömiä hiilihydraatteja, joita löytyy
myös monista vihanneksista, hedelmistä ja marjoista. Kyseiset hiilihydraatit eivät
imeydy ohutsuolessa vaan kulkeutuvat paksusuoleen, jossa ne fermentoituvat ja
tuottavat osalle ihmisistä suolisto-oireita.
Vihreä
Soveltuu FODMAP-ruokavalioon.
Keltainen
Soveltuu FODMAP-ruokavalioon pienissä määrin.