Riekonmarjat kasvavat Pohjois-Suomessa ja niitä löytää erityisesti tunturipaljakoilta. Kypsä riekonmarja on mehevä, suurikokoinen ja väriltään musta. Niitä käytetään sose- ja mehumarjoina.
Säilytyslämpötila
1 - 5 °C
Herkkä etyleenille
Ei
Tuottaa runsaasti etyleeniä
Ei
FODMAP
Ei valintaa
Sesonki
elo-syyskuu (Suomi)
Herkkävatsaisen ruokavaliossa kiinnitetään huomiota FODMAP-hiilihydraatteihin.
Lyhenne FODMAP tulee sanoista fermentoituvat oligosakkaridit, disakkaridit,
monosakkaridit ja polyolit. Nämä ovat imeytymättömiä hiilihydraatteja, joita löytyy
myös monista vihanneksista, hedelmistä ja marjoista. Kyseiset hiilihydraatit eivät
imeydy ohutsuolessa vaan kulkeutuvat paksusuoleen, jossa ne fermentoituvat ja
tuottavat osalle ihmisistä suolisto-oireita.
Vihreä
Soveltuu FODMAP-ruokavalioon.
Keltainen
Soveltuu FODMAP-ruokavalioon pienissä määrin.