Taikinamarja muistuttaa ulkonäöltään punaherukkaa. Sen maku on kuitenkin melko mauton ja jauhoinen. Mauttomuuden vuoksi marjoja hyödynnetään lähinnä muihin marjoihin sekoitettuna esimerkiksi hilloissa.
Säilytyslämpötila
0 - 5 °C
Herkkä etyleenille
Ei
Tuottaa runsaasti etyleeniä
Ei
FODMAP
Ei valintaa
Sesonki
elo-syyskuu (Suomi)
Herkkävatsaisen ruokavaliossa kiinnitetään huomiota FODMAP-hiilihydraatteihin.
Lyhenne FODMAP tulee sanoista fermentoituvat oligosakkaridit, disakkaridit,
monosakkaridit ja polyolit. Nämä ovat imeytymättömiä hiilihydraatteja, joita löytyy
myös monista vihanneksista, hedelmistä ja marjoista. Kyseiset hiilihydraatit eivät
imeydy ohutsuolessa vaan kulkeutuvat paksusuoleen, jossa ne fermentoituvat ja
tuottavat osalle ihmisistä suolisto-oireita.
Vihreä
Soveltuu FODMAP-ruokavalioon.
Keltainen
Soveltuu FODMAP-ruokavalioon pienissä määrin.