Variksenmarjasta on pohjoinen ja eteläinen lajike, joista pohjoinen tuottaa runsaammin marjoja. Mehukkaat variksenmarjat ovat erinomaisia mehunvalmistukseen. Niitä voidaan hyödyntää myös muiden marjojen säilyvyyden parantamisessa.
Säilytyslämpötila
2 - 8 °C
Herkkä etyleenille
Ei
Tuottaa runsaasti etyleeniä
Ei
FODMAP
Ei valintaa
Sesonki
heinä-lokakuu (Suomi)
Herkkävatsaisen ruokavaliossa kiinnitetään huomiota FODMAP-hiilihydraatteihin.
Lyhenne FODMAP tulee sanoista fermentoituvat oligosakkaridit, disakkaridit,
monosakkaridit ja polyolit. Nämä ovat imeytymättömiä hiilihydraatteja, joita löytyy
myös monista vihanneksista, hedelmistä ja marjoista. Kyseiset hiilihydraatit eivät
imeydy ohutsuolessa vaan kulkeutuvat paksusuoleen, jossa ne fermentoituvat ja
tuottavat osalle ihmisistä suolisto-oireita.
Vihreä
Soveltuu FODMAP-ruokavalioon.
Keltainen
Soveltuu FODMAP-ruokavalioon pienissä määrin.