Viehkeä fenkoli maistuu paahdettuna uunikasvisten seassa tai raakana ohueksi höylättynä salaatissa tai pikkelöitynä. Tämä raikas fenkoli-aurajuustosalaatti valmistuu nopeasti ja maistuu niin lounaalla kuin lisukkeidenkin kera.

Vinkki: Fenkoli maistuu mahtavalta pikkelöitynä. Valmista 1-2-3-liemi (1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä), mausta halutessasi esimerkiksi korianterinsiemenillä ja kaada ohueksi siivutetun fenkolin päälle kulhoon. Huuhtele leikattu fenkoli ensin jääkylmällä vedellä, jotta se ei tummu.

 

Raikas fenkoli-aurajuustosalaatti

Kahdelle
Valmistusaika: 30 min

Salaatti:

  • 100 g salaattia
  • 1 kirpeä vihreä omena
  • 1 fenkoli
  • 100 g aurajuustoa
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 30 g suolattuja manteleita

Vinegrette:

  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • 1/2 dl omenamehua
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • ripaus suolaa

 

Keitä kananmunat koviksi, noin 8–10 minuuttia.

Valmista vinegrette. Mittaa ainekset kannelliseen astiaan. Laita kansi päälle ja ravista kunnolla noin 30 sekuntia. Kastike on valmis!

Pese omena ja fenkoli, poista kannat ja siivuta ohuiksi siivuiksi. Estä omenan ja fenkolin tummuminen siirtämällä viipaleet kylmään veteen.

Pese ja kuivaa salaatti. Revi lehdet pienemmäksi ja siirrä kulhoon. Valuta fenkolit ja omenat ja lisää ne salaatin joukkoon. Lorauta päälle vinegrette ja sekoita. Lohko aurajuusto ja ripottele salaatin päälle. Kuori ja leikkaa kananmunat neljään osaan ja asettele salaattiin. Lisää suolatut mantelit ja tarjoile salaatti tuoreen maalaisleivän kanssa.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2023. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.