Fenkoli on kasvi, jonka mehevä, vaalea ja sipulimainen tyvi koostuu päällekkäisistä lehtikannoista. Siitä kasvaa myös ohuita, tilliä muistuttavia hennonvihreitä lehtiä. Raakana fenkolin maku on raikas, makeahko ja voimakkaasti anismainen. Kypsennettäessä maku pehmenee ja makeutuu. Valitse pullea yksilö vihreillä varsilla. Huomioi kuitenkin, että mitä suurempi yksilö, sen miedompi maku. Pinnalta rusehtaneet osat voi kuoria pois kuorimaveitsellä.
Käyttövinkit
Sellaisenaan: Ohuina viipaleina tai suikaleina salaateissa. Marinoi sitruunamehussa tai rapeuta jäävedessä.
Kypsennettynä: Erinomainen haudutettuna, paahdettuna, grillattuna tai keitettynä. Sopii hyvin kalan, kanan ja porsaan lisukkeeksi sekä keittoihin, patoihin ja gratiineihin.
Mausteena: Myös fenkolin siemeniä ja hentoja lehtiä käytetään mausteena.