Anna joulun tuoksun vallata keittiö! Kirkkaan keltaisina hohtavat joulupäärynät saavat intensiivisen, mutta hienostuneen makunsa sahramista, kanelista ja tähtianiksesta. Sahramipäärynät ja mascarponevaahto sopii jälkiruoaksi joulupöytään.
Sahramipäärynät ja mascarponevaahto
Kuudelle
Valmistusaika: 60 min
Mascarponevaahto:
- 2 dl kuohukermaa
- 250 g mascarponejuustoa
- 2 tl kardemummaa
- 1/2 dl tomusokeria
Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja mausteet. Pese sitruuna ja kuori keltainen osa ohuelti kuorimaveisellä. Purista sitten mehu. Lisää kuori ja mehu kattilaan. Kiehauta liemi.
Kuori päärynät ja lisää kuumaan liemeen. Keitä keskilämmöllä noin kymmenen minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmenneet. Voit koittaa kypsyyttä haarukalla. Sammuta liesi ja anna päärynöiden jäähtyä liemessä noin vartti. Nostele päärynät pois ja laita liemi takaisin liedelle. Keitä, kunnes seos on siirappimaista ja sitä on jäljellä noin 1,5 desilitraa.
Laita kaikki mascarponevaahdon ainekset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi.
Tarjoa päärynät vaahdon ja siirapin kanssa.
Voit valmistaa päärynät edellisenä päivänä ja tarjota ne kylminä.
Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2024. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.