Kaupallinen yhteistyö: Santa Maria

Vihdoinkin oikea talvi! Pulkat, liukurit ja rattikelkat on kaivettu kellareista esiin ja hiihtovarusteet on pyyhitty lumettomien loskatalvien aikana kerääntyneistä pölykerroksista puhtaiksi. Paksut pipot, mummin neulomat vanttuut ja lämpimät kaulaliinat on otettu käyttöön, ja pitkiä kalsonkejakin on tarvittu etelärannikkoa myöten.

Luistelukentällä piruetteja pyörähdellessä, lumikasoissa leikkiessä ja metsän siimeksessä sivakoidessa aika kuluu kovaa kyytiä. Kun punaposkiset ulkoilijat kopistelevat lumisine kenkineen kotioven kynnyksellä, tarvitaan nopeasti valmistuvaa purtavaa. Suolainen pannukakku kätkee sisälleen tacomausteissa käänneltyä kaalia ja porkkanaa sekä nälkäisimmänkin vatsan täyttävää Delikauraa. Koko komeus kruunataan kuutioidulla avokadolla, tacokastikkeella ja kunnon kourallisella rapeita nachoja. Suolainen pannukakku on pakkaspäivien pelastus, joka katoaa parempiin suihin alta aikayksikön!

Santa Marian luomutuotteet tunnistaa vihreästä pakkauksesta

Tiesitkö, että tuttuakin tutummilla tacoilla ja tortillasipseillä voi herkutella myös luomuna?  Santa Marian vihreisiin pakkauksiin käärityissä luomutuotteissa käytetään KRAV-hyväksyttyjä ja puhtaita luomuraaka-aineita. Luomulaatuisista tomaateista, yrteistä ja mausteista valmistettu Organic Taco Sauce Mild-kastike sopii superhyvin sooseihin, patoihin, keittoihin ja tietysti suolaisen pannukakun lisukkeeksi. Niin ikään luonnonmukaisella meksikolaisella mausteseoksella, Organic Taco Spice Mix:illä on helppo lisätä makua tacojen täytteisiin, kasvisruokiin tai vaikka kalapatoihin. Suolaiseen pannukakkuun tämä mausteiden kimara tuo lisää potkua ja mehevää makujen kirjoa. Myös maissijauhoista valmistetut, rouskuvan rapeat ja sopivasti suolatut Tortilla Chips Salted Organic tortillasipsit on kääritty vihreään pakkaukseen.

Sesongin keräkaali pullistelee vitamiineja

Valkokaaliksikin kutsutun keräkaalin merkitys suomalaisessa ruokakulttuurissa on merkittävä. Suomen ensimmäiset keittiökasvitarhat olivat kaalimaita, joita suojasi laki, ja kasvatetun kaalinpään varastamisesta rankaistiin ankarasti. C-vitamiinipitoinen, ravintorikas ja talvioloissakin hyvin säilyvä keräkaali oli pitkään Euroopan tärkein vihannes, ja näillä leveyspiireillä sen asema on edelleen vakaa. Keräkaali kukoistaa kotimaisilla avomailla, sillä sen leveät lehdet pystyvät hyödyntämään tehokkaasti pohjolan pitkät kesäpäivät ja Lapin yöttömät yöt. Se saattaa kasvaa meillä kolmessa kuukaudessa suuremmaksi kuin keskieurooppalaiset kaverinsa viiden kuukauden aikana.

Nyt sesongissa olevat varastoidut talvikaalilajikkeet ovat maultaan kesäkaaleja voimakkaampia, kovia ja kiinteitä keriä. Ne ovat ainoita lehtivihanneksia, joita voidaan säilyttää pitkälle seuraavaan kevääseen. Keräkaali sopii muhennoksiin, keittoihin, kääryleisiin, murekkeisiin, raasteisiin, wokkeihin ja suolaisten leivonnaisten täytteeksi. Kaalista valmistettu coleslaw sopii erinomaisesti burgereiden ja hodareiden lisukkeiksi sekä lounaslautasen raikkaaksi lisukkeeksi. Kaalin parhaita kavereita ovat porkkana, meirami ja mustapippuri.

Suolainen pannukakku täytetään sesongin kasviksilla

Pakkaspäivien kunniaksi sesongin keräkaali suikaloidaan samalle pannulle porkkanan, sipulin sekä kotimaisen Delikaura Savu-BBQ:n kera. Käyttövalmiin herkkuproteiinin intensiivinen maku ja miellyttävä koostumus on täydellinen pari kirpakan kaalin kanssa. Se tuo pannukakkuun ruokaisuutta ja pitää nälän poissa pitkään. Suolaisen pannukakun lisäksi Delikauraa kannattaa kokeilla salaatin, pizzan, toastien ja tacojen täytteiksi.

Ennen paistamista pannukakun päälle nostellaan nokareita Dip Nacho Cheese Style-dippikastiketta. Kompakti kastikepurkki kulkee mukana myös retkille ja pienelle piknikille. Tulisen ruuan ystävä saa suunmukaista dippisoosia viipaloimalla sen joukkoon sopivasti jalapeñoa.

Kasvikset sopii pilkkoa, suikaloida ja raastaa etukäteen, ja pannukakkutaikinankin voi jättää jääkaappiin tekeytymään, sillä ennen kuin syödään, vedetään villasukat jalkaan, rukkaset käteen ja toppahaalari päälle. On aika nauttia talvesta ja hangilla hohtavasta auringosta!

Suolainen pannukakku

pellillinen

Pannukakku:

  • 4 munaa
  • 6 dl maitoa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa

Täyte:

Tarjoiluun:

 

Valmista ensin pannukakkutaikina. Riko munat kulhoon ja vatkaa maito joukkoon. Sekoita joukkoon jauhot, rypsiöljy ja suola. Jätä turpoamaan täytteen valmistuksen ajaksi.

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Suikaloi kaali. Kuori ja raasta porkkanat.

Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää valkosipuli, kaali ja porkkana, paista sekoitellen noin 10 minuuttia. Mausta Taco Spice Mixillä ja paista vielä hetki.

Kaada pannukakkutaikina leivinpaperilla vuorattuun syvään uunipeltiin. Levitä kaaliseos ja Delikaura taikinan päälle. Nostele Dip Nacho Cheese nokareina sinne tänne pannukakun pinnalle. Paista pannukakkua 225 asteessa 25 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Halkaise avokadot ja poista kivet sekä kuoret. Kuutioi. Levitä avokadokuutiot ja runsaasti luomumaissilastuja sekä tuoretta korianteria pannukakun päälle. Tarjoile Taco Sauce -kastikkeen ja ranskankerman kanssa.

Lue lisää Santa Mariasta  ja katso ihanat reseptivinkit!. Muista myös seurata Santa Mariaa Instagramissa @santamariafinland.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme runsaasti reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.