Tässä tulee resepti säihkyvään uuteenvuoteen: hyvä seura, herkullinen ruoka ja maukkaat juomat. Erityinen ilta vaatii varsinkin näyttäviä juomia. Tänä vuonna voit rakentaa lasiisi Satokausi-mocktailit sesongin hedelmistä. Lasissa rakettien värit loistavat silmissä ja maku poksahtelee suussa – uusivuosi on yhtä juhlaa. Lue reseptit alta!

 

Klementtiini-korianterimocktail

Kahdelle

  • 2 dl klementtiinin mehua (8–10 klementtiiniä)
  • 1 tl klementtiinin kuorta raastettuna
  • 4 rkl limen mehua
  • 2 tl sokeria
  • 2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

Aloita pesemällä yksi klementtiini ja raastamalla siitä 1 tl kuorta. Purista klementiineistä mehu sitruspuristimella. Mittaa mehun joukkoon raastettu kuori, limen mehu ja sokeri. Sekoita kunnes sokeri liukenee. Siivilöi laseihin jääpalojen päälle. Hienonna veitsellä korianteri ja lisää juomiin. Koristele juomat klementtiinin siivuilla.

Granaattiomena-ruusushrub

Kahdelle

  • 2 dl granaattiomenamehua (1–2 granaattiomenaa)
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1/2 tl ruusuvettä

Aloita irroittamalla granaattiomenan siemenet. Laita siemenet suljettavaan pakastepussiin. Painele ja pyöritä kaulinta pussin päällä, niin että mehu irtoaa kaikista siemenistä. Kaada mehu siivilän läpi kulhoon. Voit myös mehustaa siemenet kulhossa painelemalla ne rikki perunasurvimella tai käsin ja siivilöimällä mehu toiseen astiaan.

Mittaa mehun joukkoon, etikka, sokeri ja ruusuvesi. Sekoita kunnes sokeri liukenee. Kaada laseihin jääpalojen päälle. Juomaa voi terästää halutessasi myös vodkalla tai pidentää soodalla.

Mikä on shrub?
Shrubit ovat etikasta ja hedelmistä tai marjoista valmistettavia raikkaita juomia. Usein shrubia varten keitetään siirappi etikasta ja sokerista ja lisätään juomaan, mutta tässä helpossa versiossa etikka ja sokeri sekoitetaan tuorepusitettuun granaattiomenamehuun.

Persimonbellini

Kahdelle

Täydellisen raikas aloitus uuden vuoden ensimmäiseen aamuun

  • 1 kypsä persimon
  • 1 cm pala inkivääriä
  • 3 rkl sitruunan mehua
  • 3 rkl vaahterasiirappia
  • 1 dl vettä
  • kourallinen jääpaloja
  • Proseccoa tai sitruunasoodaa

Pilko persimon kuutioiksi. Kuori ja raasta inkivääri. Mittaa tehosekoittimeen persimonkuutiot, inkivääri, sitruunamehu, vaahterasiirappi, vesi ja jääpalat. Aja soseeksi. Laita laseihin ja lisää joko Proseccoa tai sitruunasoodaa maun mukaan.

 

Uuden vuoden juhlapöydässä kannattaa nauttia myös sesongin kasviksista valmistettuja herkkuja! Tässä muutama #satokausiresepti joiden kanssa uusi vuosi lähtee herkullisesti käyntiin.

 

Reseptit on tehnyt @pidotproductions. Kuvat on ottanut @byyourside_creative. Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme runsaasti reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.