Varhaiskaalit ilmestyvät kauppoihin jo kevään korvilla. Kotimaisesta varhaiskaalista nautitaan kuitenkin vasta kesäkuussa – hyvää kannattaa odottaa! Varhaiskaalicaesar on rapea ja vertaansa vailla.

Vinkki: Makean rapea varhaiskaali sopii moneen. Kokeile kevyesti grillattuna, pannulla voissa paistettuna tai coleslaw-salaatissa.

 

Varhaiskaalicaesar

Neljälle
Valmistusaika: 30 min

Kastike:

  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 sardellifileetä
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 keltuaista
  • 2 tl worcesterkastiketta
  • 1 ½  dl rypsiöljyä
  • 1 dl parmesaania raastettuna
  • 1 tl suolaa
  •  mustapippuria

Krutongit:

  • 3 viipaletta vaalea leipää
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

 

Aloita krutongeista. Leikkaa leipä parin sentin kuutioiksi. Paista kuutioita pannulla oliiviöljyssä keskilämmöllä välillä käännellen, kunnes ne ovat rapeita. Mausta suolalla ja pippurilla.

Leikkaa varhaiskaali veitsellä suikalaiksi.

Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää valkosipuli, sardellifileet, sitruunamehu, keltuaiset ja worcesterkastike sauvasekoittimen kulhoon. Sekoita aineksia hetki sauvasekoittimella. Lisää öljyä aluksi tippa kerrallaan koko ajan sekoittaen. Kun emulsio alkaa muodostua, kaada loppu öljy nauhana sekaan. Sekoita joukkoon parmesaani, suola ja pippuri.

Kääntele kastike kaalin joukkoon ja tarjoa krutonkien kera.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2024. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.

Varhaiskaalicaesar