Kaupallinen yhteistyö: Vaasan
Tämä viikko on omistettu terveellisille välipaloille! Katso Vaasanin kanssa yhdessä toteutetut reseptit:
- Lohikeitto lohileipänä
- Pinaattiletut välipalaleipänä
- Lasagne leivän välissä
- Vegaaniset lindströmin pihvit välipalaleipänä
Tutkimusten mukaan suomalaisten ravitsemuksessa on kaksi keskeistä ongelmaa: liian vähäinen kasvisten syönti sekä liian vähäinen kalan syöminen. Samat haasteet toistuvat lasten ravitsemuksessa. Halusimme suunnitella yhdessä Vaasanin kanssa reseptin, joka taklaa molemmat haasteet samalla haukkauksella.
Kalaa tulisi syödä vähintään 2-3 kertaa viikossa ja lapsille usein tutuin muoto on kalapuikko. Perinteiset kalapuikot ja ranskanperunat sisältävät kuitenkin liikaa suolaa suosituksiin nähden.
Tässä reseptissä asiasta ei tarvitse olla huolissaan, koska Vaasan Snäkki -minileivät sisältävät vähemmän suolaa ja koko annoksen kokonaissuolamäärä pysyy erittäin maltillisena herkullisuudesta tinkimättä!
Vaasan Snäkki – Fish & Chips
Tarvitset:
- 1 Vaasan Snäkki -minileipää (40g)
- 1 kpl kalafilee-puikko (30g)
- 1 rkl perunasalaattia (noin 30g)
- ¼ keltaista paprikaa (50g)
- 1 kpl appelsiini
Tee näin:
- Halkaise Vaasan Snäkki -minileipä ja voitele molemmat puolet perunasalaatilla.
- Paista kalapuikko paistinpannulla noin 2-3 minuuttia tilkassa öljyä, kunnes se on rapea. Kalapuikon voi lämmittää myös mikroaaltouunissa.
- Suikaloi paprika ja asettele se kalapuikon kanssa leivän väliin.
- Lohko appelsiini ja purista vähän mehua leivän väliin.
- Nauti.
Ravintoarvot / annos (n.140g)
- Energiaa 227 kcal
- Rasvaa 8,9 g
- Hiilihydraattia 25,2 g
- Proteiinia 9,2 g
- Suolaa 0,7 g
Ravitsemuksellisia nostoja reseptistä:
- Yhdestä annoksesta saa helposti päivittäisen saantisuosituksen verran C-vitamiinia.
- Ravitsemussuositusten mukaan kalaa kannattaa nauttia eri kalalajeja vaihdellen 2–3 kertaa viikossa.
- Englannissa legendaarinen Fish & Chips –annos tarjoillaan sitruunanlohkon kanssa. Se saattaa olla lapsen makuun liian hapan, mutta appelsiinilohko ajaa saman asian. Lisäksi lopun appelsiinin voi syödä jälkiruoaksi.
Huomisessa lauantain reseptissä makumatkaillaan Etelä-Amerikkaan. Viikonlopun kunniaksi myös työvaiheita ja kokkailuja on hieman enemmän kuin arkiresepteissä.
Seuraa myös Vaasania Facebookissa ja Instagramissa @vaasan_leipomot, niin saat ensimmäisten joukossa tiedot tuoteuutuuksista, resepteistä sekä paljon muuta käytännön vinkkejä ruokailuun.
Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.