Lämmittävä chorizo-papukeitto on perinteisen nakkikeiton haastaja! Tämä soppa maistuu koko perheelle ja maksaa alle kympin neljälle hengelle. Pavut, lehtikaali ja pähkinäinen palsternakka maistuvat mahtavilta mausteisen chorizon kavereina.

 

Chorizo-papukeitto

Neljälle
Valmistusaika: 30 min

  • noin 300 g palsternakka
  • 200 g porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 tl suolaa
  • 2 laakerinlehti
  • 4 kokonaista maustepippuria
  • 1 rkl öljyä
  • noin 7–9 dl vettä
  • 1 tlk (à 380/230 g) valkoisia papuja suolaliemessä
  • 100 g lehtikaalia
  • 1 pkt (à 230 g) Chorizo-makkaraa

 

Kuori ja paloittele palsternakat, porkkanat ja sipulit. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa.

Hienonna valkosipulit. Lisää kasvisten sekaan valkosipuli ja tomaattipyree, kuullota muutama minuutti. Lisää joukkoon mausteet ja vesi. Anna porista hiljaisella lämmöllä, kannen alla 15 minuuttia.

Paloittele grillimakkarat ja ruskista pannulla.

Poista lehtikaalista lehtiruodit ja revi pienempiin paloihin. Valuta ja huuhtele valkopavut. Lisää keittoon lehtikaali ja pavut, keitä vielä noin 3–5 minuuttia.

Lisää lopuksi paistetut makkarat ja tarjoile.