Tämän reseptin jälkeen et enää muuta oliivireseptiä kaipaa! Nämä herkkuoliivit sopivat pöytään kuin pöytään – oli kyseessä sitten joululounas, uudenvuoden karkelot, isänpäivä tai sunnuntaibrunssi ystävien kesken. Tuunaamalla maustamattomat oliivit tällä nopealla marinadilla saat varmasti kehuja kokkaustaidoistasi seurassa kuin seurassa! Yhdistä oliivit vielä Satokausi Douro Red:in kanssa sillä ne ovat kuin luotu toisilleen.
Satokausi Douro Red ja Satokausi Rosé -viinit on tehty yhteistyössä Winestate:n kanssa.
Aromaattiset sitrushedelmät ovat oiva yhdistelmä kevyesti suolaisten oliivien seuraksi – ja ne on kuin luotu nautittavaksi portugalilaisen Satokausi Douro Red -punaviinin kanssa. Tällä kertaa oliivien appelsiininen marinadi maustetaan joulumaustein: mm. neilikalla, kanelilla ja tähtianiksella. Kevyttä maanläheisyyttä makuun tuo tuore rosmariini.
Tätä oivallista perusreseptiä muokkaamalla saat vuodenajasta riippumatta maukkaat oliivit tarjolle: voit kokeilla maustaa oliivit myös esimerkiksi korianterilla ja rosepippurilla tai timjamilla ja katajanmarjoilla.
Jos mausteöljyä jää oliivien jälkeen kulhon pohjalle, älä heitä sitä menemään: voit käyttää öljyä esimerkiksi salaatinkastikkeena tai pasta-annoksen maustamiseen.
Appelsiinilla marinoidut oliivit
4–6 henkilölle
- 2 prk (á n. 350 g) oliiveja (kivellisiä, kivettömiä tai täytettyjä oman makusi mukaan)
- 1 dl oliiviöljyä
- 3 kpl viipaletta appelsiininkuorta
- 1 kpl appelsiinin mehu
- 1 kpl viipale sitruunankuorta
- 2 kpl tähtianiksia
- 5 kpl kokonaista maustepippuria
- 5 kpl kokonaisia neilikoita
- 1 kpl laakerinlehti
- 1 kpl kanelitanko
- 2 kpl rosmariinin oksia
- 2 kpl kevyesti murskattua valkosipulinkynttä
- reilu hyppysellinen suolaa
Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja anna marinoitua huoneenlämmössä pari tuntia tai yön yli jääkaapissa. Tarjoile oliivit huoneenlämpöisinä Satokausi Douro Red -punaviinin kanssa ennen jouluateriaa tai osana uudenvuoden herkkupöytää.
Jos haluat päästä herkuttelemaan oliiveilla nopeammin, voit kiehauttaa kaikki ainekset (oliiveja ja suolaa lukuunottamatta) kattilassa ja kaataa lämpimän marinadin oliivien päälle. Sekoita joukkoon suola ja nauti!
Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jossa jaamme runsaasti reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.