Kaupallinen yhteistyö: Valio Luomu
Laskiaispullien sesonki on juuri nyt ja vaikka perinteinen versio hilloineen tai mantelimassoineen maistuu ihanalta, päätimme tuunata pullan raikkaan appelsiiniseksi valloillaan olevan sitrussesongin kunniaksi! Muhkea kotitekoinen pulla saa sisäänsä appelsiiniviipaleen sekä appelsiinirahkaa. Olisipa sesonki aina – sekä laskiaispullien että appelsiinien!
Appelsiini ja pulla ne yhteen sopii!
Appelsiini on monen suomalaisen lempihedelmä ja ne ovat tosiaan parhaimmillaan juuri nyt. Appelsiini on tullut Eurooppaan Kiinasta 1600-luvulla ja nykyisin se on yksi maailman eniten viljellyistä hedelmäpuista. Herkullisimmat appelsiinit ovat pieniä tai keskisuuria ja tuntuvat kädessä kiinteiltä ja kokoonsa nähden raskailta.
Appelsiini-laskiaispullaan appelsiinia tulee sekä taikinaan mehun muodossa, että täytteeseen raikkaana viipaleena ja kermarahkaan raastettuna kuorena. Kannattaa suosia luomuappelsiineja, kun ruokaan käyttää kuorenkin.
Valio Luomu maitorahka antaa kermavaahdolle luonnetta
Aloitimme tammikuussa yhteistyön Valio Luomun kanssa ja herkullisen kermaisen madekeiton ja syväluotaavan luomu-oppitunnin jälkeen on ehdottomasti aika herkutella. Laskiaispulla leivotaan yllättäen Valio Luomu appelsiinimehulla ja Luomu voilla, ja sisäänsä se saa appelsiininkuorella maustetun kermarahkan.
Valio Luomu maitorahka on laktoositon ja rasvaton, proteiinirikas maitotuote. Sen raikas hapan maku sopii ihanasti appelsiinin kaveriksi ja makeiden makujen taittajaksi. Laskiaispullien täyte taipuu myös jälkiruoaksi, kun lisäät sinne tuoreita appelsiinipaloja.
Tarjoile raikkaan appelsiini-laskiaispullan kanssa vaikkapa kupponen Valio Luomu vanhanajan täysmaitoon tehtyä tuhtia kaakaota – appelsiinin ja suklaan liitto on hurmaava!
Appelsiini-laskiaispullat
20 kappaletta
pullataikina:
- 50 g hiivaa
- 5 dl Valio Hedelmätarha luomuappelsiinitäysmehua
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1,6 l vehnäjauhoja
- 150 g Valio Luomu voita
täyte:
- 2 dl Valio Luomu kuohukermaa
- 200 g Valio Luomu maitorahkaa
- 1 rkl sokeria
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 1-2 appelsiinisiivua per pulla
pullat:
Lämmitä luomuappelsiinitäysmehu kädenlämpöiseksi ja sekoita siihen hiiva. Lisää munat, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot taikinaan. Lisää viimeisenä huoneenlämpöinen, pehmeä voi.
Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta n. 20 pullaa. Anna niiden kohota hyvin pellillä liinan alla.
Paista pullia uunin keskitasolla 220 asteessa n. 10 – 12 min tai kunnes pullat ovat kauniin värisiä ja kypsiä. Anna jäähtyä.
Halkaise pullat ja täytä ne appelsiinisiivulla sekä rahkatäytteellä. Tarjoile heti.
täyte:
Vatkaa sokerilla maustettu kuohukerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon maitorahka ja mausta vaahto appelsiinin raastetulla kuorella.
vinkki!
Voit halutessasi kuorruttaa pullat appelsiinimehun ja tomusokerin seoksella (1 dl tomusokeria ja sen verran mehua, että seoksesta tulee sopivan paksuinen) tai ripotella pinnalle tomusokeria.
Lue lisää Valio Luomusta ja katso ihanat reseptivinkit osoitteesta valio.fi/luomu/. Muista myös seurata Valiota Instagramissa @valiofi.
Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.