Tämän hurmaavan veriappelsiinikakun salaisuus on oliiviöljy, joka antaa pehmeän rakenteen ja täyteläisen maun. Veriappelsiini-oliiviöljykakku valmistuu helposti yhdessä kulhossa sekoittamalla. Pinnalle vatkataan raikas tuorejuustokuorrute ja pilkotaan pino tuoreita veriappelsiineja.

Vinkki: Appelsiini ja oliiviöljy on ihana makupari! Valitse kakkuun mieto neitsytöljy.

 

Veriappelsiini-oliiviöljykakku

10 palaa
Valmistusaika: 60 min

Taikina:

  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 75 g mantelijauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl soodaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 veriappelsiini
  • 1½ dl mietoa oliiviöljyä
  • 1½ dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kananmuna

Päälle:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl vispikermaa
  • ½ dl tomusokeria
  • 2 veriappelsiinia

 

Vuoraa pieni kakkuvuoka leivinpaperilla. Sekoita kulhossa sokeri, vehnäjauho, mantelijauhe, kardemumma, kohotusaineet ja suola.

Pese veriappelsiini huolellisesti kuumalla vedellä. Kuori veriappelsiinista pinta ohuelti raastimen hienoimmalla terällä. Purista sitten mehu.

Lisää kuivien aineiden joukkoon öljy, jogurtti, veriappelsiinin mehu, kuoriraaste ja kananmuna. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Taikinaa ei tarvitse vatkata. Kaada taikina vuokaan. Paista 200-asteessa uunin alatasolla 30 minuuttia. Kokeile kypsyys hammastikulla.

Laita vispikerma, tuorejuusto ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella.

Kuori veriappelsiinit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kaada tuorejuustovaahto jäähtyneen kakun päälle ja asettele veriappelsiiniviipaleet koristeeksi.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2024. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.

Veriappelsiini-oliiviöljykakku