Ihana ja kirpeä verigreippi on aamiaisklassikko! Tässä ohjeessa verigreipin kirpeys taittuu uunissa paahtamalla. Aamiaisgreipit ovat valoisien kevätaamujen näyttävä ja raikas aamupala, joka syntyy vaivatta.
Aamiaisgreipit
Kahdelle
Valmistusaika: 15 min
- 2 verigreippiä
- ½ dl ruokosokeria
- ripaus kanelia
Halkaise greipit kahtia ja laita ne uunivuokaan. Tee greippien pintaan veitsellä muutama viilto.
Ripottele greippien päälle sokeri ja ripaus kanelia. Paahda greippejä uunissa grillivastuksen alla 225 asteessa 5-10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet ja sokeri on paahtunut päältä. Tarjoa hieman jäähtyneinä.
Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2024. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankojtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.