Mansikka-ruusuhillo ja mökkikakku – ei kesää ilman mansikoita ja makeaa kakkua! Tämän täydellisen mökkikakun pohja valmistuu helposti yhdessä kulhossa sekoittamalla. Väliin keitetään ruusuvedellä maustettu mansikkahillo. Koko komeus kuorrutetaan tietysti kermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla. Loput hillosta purkitetaan odottamaan lettukestejä.
Vinkki: Kerää kakun koristeeksi luonnonkukkia. Heinäkuussa kukkivat esimerkiksi ruusut, orvokit ja mesiangervo.
Mansikka-ruusuhillo ja mökkikakku
Kahdeksalle
Valmistusaika: 90 min
Hillo:
- 1 kg mansikoita
- 1/2 dl vettä
- 500 g hillosokeria
- 1 rkl ruusuvettä
Kakkupohja:
- 150 g voita
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 2 munaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1½ dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
Vuokaan:
- voita
- korppujauhoja
Täyte ja kuorrute:
- 4 dl vispikermaa
- ½ dl sokeria
- 2 dl mansikka–ruusuhilloa
Koristeeksi:
- ½ l tuoreita mansikoita
- syötäviä kukkia
Valmista ensin hillo. Puolita mansikat ja laita ne kattilaan veden kanssa. Kun kattilasta alkaa nousta vesihöyryä, lisää hillosokeri ja kuumenna sekoitellen, kunnes sokeri sulaa ja seoksesta tulee notkeaa.
Lisää ruusuvesi. Keitä hilloa noin 10 minuuttia. Kuori vaahtoa pois hillon pinnalta. Siirrä kattila sivuun ja anna hillon levätä puoli tuntia, tai kunnes marjat eivät enää nouse pintaan.
Valitse hillolle joko yksi iso litran lasipurkki, tai useampi pienempi lasitölkki. Keitä hillopurkkeja ja niiden kansia kattilassa kiehuvassa vedessä muutama minuutti.
Sekoita hilloa vielä kerran ja annostele hillo lasitölkkeihin. Ota 2 dl talteen kakkua varten. Sulje kannet ja anna hillojen jäähtyä. Säilytä viileässä.
Valmista kakkupohja. Sulata voi ja sekoita se leivontakulhossa jogurttiin. Lisää munat ja sekoita voimakkaasti puuhaarukalla tai vispilällä.
Lisää kaikki kuivat aineet niin, että kohotusaineet menevät hyvin sekaisin. Sekoita taikina tasaiseksi.
Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 22 cm kakkuvuoka korppujauhoilla. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa 35 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys hammastikulla.
Anna kakun jäähtyä hetki.
Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi ja mausta sokerilla. Halkaise jäähtynyt kakku leipäveitsellä keskeltä kahtia. Levitä mansikka-ruusuhillo alaosaan ja päälle 1/3 kermasta. Laita kansi päälle ja levitä loput kermasta kakun päälle. Koristele tuoreilla mansikoilla ja syötävillä kukilla.
Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2024. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.