Suippokaali on keräkaalin muunnos, jolla on nimensä mukaisesti suippo, kartiomainen muoto. Kerä on usein löyhempi kuin tavallisella keräkaalilla. Lehdet ovat ohuita ja rapeita. Väriltään se voi olla vihreä tai violetti. Maku on mieto, makea ja vähemmän voimakas kuin monilla muilla kaaleilla. Valitse napakka, tuoreen näköinen kerä.

Käyttövinkit

Sellaisenaan: Erinomainen raakana salaateissa ja kaaliraasteissa miedon makunsa ja rapean rakenteensa ansiosta. Kypsennettynä: Lyhyt kypsennysaika riittää. Sopii hyvin vokkeihin, patoihin, keittoihin tai kevyesti höyrytettynä tai paistettuna. Grillattuna: Puolitetut tai lohkotut suippokaalit ovat herkullisia grillattuina. Hapankaali: Miedon makunsa vuoksi sopii hyvin myös hapankaalin valmistukseen.