Suippokaali on muita kaaleja makeampi lajike ja rakenteeltaan löyhempi kuin keräkaali. Väriltään se voi olla vihreä tai purppura. Suippokaali sopii miedon ja hieman makean makunsa vuoksi erinomaisesti erilaisiin kaaliraastesalaatteihin ja hapankaaliksi, mutta se toimii loistavasti myös lämpimissä ruoissa esimerkiksi grillattuna tai haudutettuna. Mikäli kaalit ovat jääneet vielä harvinaisiksi vierailijoiksi omassa keittiössäsi, tämä uusi tuttavuus on erinomainen valinta aloittaa perehtyminen kaaliruokien saloihin!

suippokaali

Suippokaali on nopea ja helppo lisuke kalalle ja porsaalle

Suippokaali on miedon makuinen ja erittäin kevyt raaka-aine, josta saa loihdittua aterioille maistuvia lisukkeita. Yksinkertaisimmillaan siitä saa herkullisen lisukkeen höyryttämällä, ja tarjoilemalla sen voisulan kanssa. Kaalit mielletään yleensä pitkää haudutusta vaativiksi, mutta suippokaali poikkeaa tästä muita kaaleja löyhemmän ja pehmeämmän rakenteensa vuoksi. Kokeile sitä siis rohkeasti erilaisiin patoihin ja keittoihin! Suippokaalista syntyy myös vähällä vaivalla raastesalaatti, jonka joukkoon voi lisätä sitruunaa, öljyä, suolaa ja omia suosikkihedelmiä tuomaan lisämakeutta. Raikkaat raasteet ovat oivia makupareja paistetun kalan kanssa.

Suippokaali kestää myös mainiosti grillausta. Leikkaa kaali lohkoiksi, sudi pintaan sinappia ja mausta suolalla. Grillaa lohkot foliossa pehmeäksi ja tarjoile esimerkiksi grillatun porsaan kanssa. Kaiken tämän helppouden ja nopeuden lisäksi suippokaali on myös erittäin edullinen raaka-aine. Nappaahan siis seuraavalla kauppareissulla hyllystä näitä upeita herkkuja matkaan ja pistä padat porisemaan!

Kevyttä ja ravintorikasta

Suippokaali sisältää runsaasti C-vitamiinia, kalsiumia ja K-vitamiinia. Näin ollen se auttaa viruksien ja bakteerien torjunnassa vahvistaen immuunipuolustusta. Kaalit sisältävät myös runsaasti sinkkiä, ja siksi niiden uskotaan ehkäisevän vilustumista.

Suippokaali on myös erittäin kevyttä sisältäessään vain vähän kaloreita. Se on siis hyvä lisä painonhallintaan! Keveydestään huolimatta suippokaali sisältää runsaasti ravintokuitua, joka auttaa pitämään nälän loitolla pitäen samalla huolta myös koko ruoansulatuselimistöstä. Suippokaali on lajitovereitaan helpommin sulavaa, ja sen uskotaan ehkäisevän maha- ja suolistohaavoja.

suippokaali

Pysy linjoilla muistakin sesongin raaka-aineista Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, missä jaamme runsaasti reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.

Nyt voit myös tilata uuden Satokausikalenterin vuodelle 2023 verkkokaupastamme osoitteesta satokausi.fi !

Satokausikalentereiden Early Bird -tarjous
(tarjous päättyy 31.7.):

1 kpl -10 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
2 kpl -15 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
3 kpl -20 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
4 kpl -25 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle

Ennakkotilaukset postitetaan tilausjärjestyksessä 1.9. alkaen.

Kyllä, haluan Satokausikalenterin Early Bird -hintaan