Retiisisalsa – Kaupallinen yhteistyö: Food Market Herkku

Toukuun Satokausi-kasvis retiisi jalostuu raikkaaksi salsaksi, joka sopii maissilastujen tai vaikkapa grillatun lohen seuraksi.

Retiisisalsan ainekset lyödät Food Market Herkusta. Muista myös toukokuun muut Satokausi-kasvikset: munakoiso ja värikkäät paprikat.

Retiisisalsa

Retiisisalsa ihastuttaa

Salsat ovat siitä kivoja, että niitä voi muokata aina satokauden mukaan itselleen sopivaksi ja kyllästymisen vaaraa ei ole! Tähän salsaan pilkoimme retiisien lisäksi kirsikkatomaatteja, vihreää paprikaa ja jalapenoa. Raikkautta tuo limetin mehu ja yrttisyyttä retiisisalsa saa korianterista.

Retiisisalsa

Rapsakka retiisi sopii salsaan erinomaisesti, sillä mukavan rouskuvan rakenteen lisäksi siinä on sopivasti kipakkuutta. Alkukevään retiisit ovat vielä maultaa mietoja, maku vahvistuu loppukesää kohden.

Vihreä paprika on usein parhaimmillaan grillattuna tai paahdettuna, mutta sen maku sopii tuoreena retiisisalsan tapaisiin lisäkkeisiin hyvin tuoden raikkaan vihreää makua. Tässä salsassa sipulin virkaa toimittaa valkosipuli, mutta voit hyvin hienontaa joukkoon muutaman kevätsipulin tai nippusipulin varren.

Retiisisalsa

Näin onnistut

  • Huuhtele kasvikset huolellisesti! Multa ei kuulu salsaan.
  • Maltti on valttia ja mitä pienemmäksi jaksat kasvikset paloitella, sitä parempi on lopputulos
  • Anna salsan maustua jääkaapissa noin puoli tuntia ennen tarjoamista
  • Lisää chiliä makusi mukaan ja kokeile eri chililajikkeita. Niillä saat myös perinteisen tomaattisalsan makua muunneltua.

retiisisalsa

Mitä salsan kanssa?

Erilaiset salsakastikkeet tarjotaan usein alkupaloina tai pikkunaposteluna maissilastujen kanssa. Perinteisten maissilastujen lisäksi markkinoille on nyt tullut myös violetista maissista valmistettuja maissilastuja. Tummissa maissilastuissa on perinteisiä hieman voimakkaampi maku ja ulkonäkö ihastuttaa! Jos et ole vielä kokeillut, niin nyt on siihen hyvä tilaisuus.

Jos maissilastut eivät ole juttusi, kokeile salsan kanssa paloiteltua paahdettua pitaleipää, ruis- tai kaurasipsejä. Raikas retiisisalsa sopii myös grillatun kalan tai broilerin kaveriksi.

 

Retiisisalsa
  • 1 nippu retiisiä
  • 1 vihreä paprika
  • 1-2 vihreää jalapenoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rs kirsikkatomaatteja
  • 1/2 ruukku korianteria
  • 1/2 limetin mehu
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa
  1. Huuhtele kaikki kasvikset huolellisesti.
  2. Leikkaa retiiseistä naatit pois ja siisti kannat. Leikkaa paprikasta kanta pois ja halkaise paprika. Poista siemet. Poista kanta ja siemenet myös jalapenoista.
  3.  Kuutioi retiisit, paprika ja chilit kulhoon. Raasta joukkoon valkosipulinkynsi. Leikkaa tomaatit neljään osaan ja lisää kulhoon.
  4. Hienonna korianteri ja sekoita salsaan. Lisää limetin mehu, öljy ja suola. Sekoita ja anna maustua jääkaapissa puoli tuntia ennen tarjoamista.

Retiisisalsa

Löydät kaikki nämä satokauden kasvikset ja paljon muita sesongin vihanneksia, hedelmiä ja marjoja uudistuneen Food Market Herkun valikoimasta. Nappaa ostoskoriin samalla myös herkkuja myymälän muilta osastoilta ja rakenna upea aamiainen, lounas tai päivällinen niin arkeen kuin juhlaan.

Seuraa Food Market Herkkua Facebookissa ja Instagramissa, niin kuulet ensimmäisenä uutiset Suomen herkuimmasta ruokakaupasta. Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa, jaamme jatkossa reseptejä ja kilpailuja Food Market Herkun satokauden kasvisten tiimoilta.