Keväisen keltaisissa ja ihanan mehevissä vaahtokarkeissa maistuu trooppinen passionhedelmä.
Valmistusaika: 45 min
Jähmettmisaika: 1-4 tuntia
Ainekset
- 1 dl passionhedelmämehua (itselläni kului tähän 7 hedelmää)
- yhden mehukkaan appelsiinin mehu
- yhden pienen sitruunan mehu (Kaikki mehut yhteensä n. 2 dl)
- 0,75 dl vaahterasiirappia
- 0,75 dl agavesiirappia
- 2 rkl liivatejauhetta (tai 12 liivatelehteä)
Vuoan käsittelyyn
- öljyä
- perunajauhoja
Valmistus
- Leivinpaperoi pieni vuoka ja öljyä paperi tahmeaksi. Jauhota paperi perunajauhoilla, muista myös reunat!
- Halkaise passionhedelmät ja kaavi siemenet ulos. Irrota mehu siemenistä puristamalla se siivilän läpi mahdollisimman tarkkaan.
- Lisää passionhedelmämehuun appelsiinin ja sitruunan mehu.
- Jaa mehu kahteen pieneen kattilaan.
- Lisää toiseen kattilaan liivatejauhe ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna mehua sen verran että liivate liukenee kokonaan. Älä päästä kiehumaan! Siirrä valmis seos odottamaan.
- Lisää toiseen kattilaan siirapit ja hämmennä sekaisin. Kuumenna höyryäväksi.
- Kaada makeutettu mehu isoon kulhoon. Lisää liivatemehu ohuena nauhana joukkoon jatkuvasti vatkaten.
- Vatkaa täydellä teholla kunnes seos alkaa jäähtyä ja muuttua vaaleaksi. Tässä menee 10-15 minuuttia. Loppuvaiheessa massa alkaa kerääntyä vispilöiden ympärille kun niitä pyörittää matalalla teholla.
- Kumoa massa jauhotettuun vuokaan ja tasoita mahdollisimman hyvin. Massa vastustaa muotoilua tässä vaiheessa kovasti. Siirrä jääkaappiin jähmettymään loppuun, ainakin tunniksi.
- Kun massa on jähmettynyt, hiero pintaan hieman perunajauhoja ja leikkaa levystä sopivan kokoisia suupaloja. Voit töpötellä myös leikkuupinnat kevyesti perunajauhoissa.
- Säilyy ilmatiiviisti jääkaapissa parisen viikkoa.