Retiisisalaatti
Tarvitset: noin 10 retiisiä naatteineen, nipun tuoretta sipulia, majoneesia, dijon-sinappia, sitruunanmehua, suolaa sekä pippuria.
- Huuhtele nippu retiisejä (n.150 grammaa)
- Ryöppää naatit (kasta kiehuvassa vedessä noin 10 sekunnin ajan) ja viipaloi mukulat
- Valuta naatit huolellisesti ja anna niiden jäähtyä
- Silppua noin puoli desilitraa ruoho- tai kevätsipulia
- Laita retiisit, sipulit ja revityt naatit tarjoiluastiaan
- Lisää sekaan ruokalusikallinen majoneesia, ruokalusikallinen sitruunanmehua sekä teelusikallinen dijon-sinappia
- Mausta salaatti suolalla ja pippurilla sekä sekoita huolellisesti
- Anna salaatin maustua jääkaapissa vähintään tunti ennen tarjoilua
P.S. Salaattiin voi lisätä muitakin kasviksia, kuten varhaiskaalia tai nippuporkkanoita. Tällä tavalla valmistettu salaatti toimii mainiosti grilliruokien lisukkeena.