Nektariinien herkullisen hedelmäinen maku tulee täydellisesti esiin, kun ne paahtaa uunissa ja tarjoilee yhdessä kookoskermavaahdon kanssa. Pinnalle voi ripsotella vuoan pohjalle kertynyttä upean punaiseksi värjäytynyttä hunajaa.
2-4 annosta
Valmistusaika: 10 min
Kypsennysaika: 45 min
Ainekset
- 4 kypsää nektariinia
- 0,5 tl vaniljajauhetta
- n. 2 tl kookospalmusokeria tai intiaanisokeria
- n. 1,5 rkl hunajaa
- 1 dl jääkaappikylmää kookoskermaa
Valmistus
- Kuumenna uuni 175° C. Vuoraa vuoka (tai valurautapannu) leivinpaperilla.
- Halkaise nektariinit niissä näkyvää “viivaa” pitkin ja kierrä puolikkaat irti toisistaan. Irrota kivet.
- Asettele puolikkaat leivipaperille leikkuupinta ylöspäin ja ripottele pinnalle vaniljajauhetta ja kookossokeria. Valuta päälle vielä hunajaa.
- Kuumenna uunissa n. 45 min, mutta valele nektariineja pohjalle valuneella nesteellä n. 10 min välein. Nektariinit ovat valmiita kun ne alkavat pehmetä ja pohjalle valunut neste muistuttaa siirappia.
- Sillä aikaa kun nektariinit kypsyvät valuta kookoskermasta vesi pois ja vatkaa se pehmeäksi vaahdoksi. Siirrä jääkaappiin odottamaan.
- Tarjoile nektariinit lämpimänä ja lusikoi kylkeen annos kookoskermavaahtoa. Pirskota päälle vielä vuoan pohjalle valunutta siirappia.