Kaupallinen yhteistyö: Kikkoman
Raikas salsa kruunaa Teriyaki-kastikkeella maustetun uunilohen! Valmista salsa tuoreesta mangosta. Kypsä mango antaa hieman periksi panettaessa ja se tuoksuu makealta. Lisuke saa makua valkosipulista ja potkua chilistä.
Kuudelle
- 1 kg lohta
- suolaa
- 1 dl Kikkoman Teriyaki-kastiketta
- ½ dl seesaminsiemeniä
Mangosalsa:
- 1 kypsä mango
- 1 pieni punasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- ½ punainen chili
- 1 limen mehu
- 1 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
- ½ rkl öljyä
- suolaa ja mustapippuria
Poista lohesta tarvittaessa ruodot ja laita se uunivuokaan. Ripsauta pintaan suolaa ja anna maustua hetken aikaa. Levitä Teriyaki-kastike lohen pintaan ja ripottele päälle seesaminsiemenet. Paista lohta 200 asteessa 20-25 minuuttia, kunnes se on kypsää.
Mangosalsaa varten kuori ja kuutioi mango. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Sekoita kaikki salsan ainekset keskenään ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile mangosalsa Teriyaki-uunilohen kanssa.
Lue lisää maustekastikkeista ja katso mainiot reseptivinkit osoitteesta kikkoman.fi. Muista myös seurata Kikkomania Facebookissa.
Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.