Kaupallinen yhteistyö: Kikkoman

Kevään uusi parsahitti on täällä! Jos tykkäät sushista, tykkäät taatusti myös tästä. Sesongin odotettu vihreä kulta, siis parsa, rullataan nyt savulohen ja riisin kanssa sushiburritoksi. Burritot nautitaan tietysti laadukkaan soijakastikkeen kera.

Neljälle

  • 3 dl sushiriisiä
  • 5 dl vettä
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 4-8 vihreää parsaa
  • ½ kurkku
  • 1 kypsä avokado
  • 200 g savulohta
  • 4 nori merileväarkkia
  • wasabia
  • 4 rkl Kikkoman Sushi-kastiketta
  • sushi-inkivääriä
  • tuoretta korianteria

Tarjoiluun

Huuhtele sushiriisi huolellisesti siivilässä ja laita se kattilaan veden kanssa. Laita kattilan kansi päälle ja keitä riisiä keskilämmöllä 10 minuuttia. Siirrä pois hellalta ja anna muhia kannen alla vielä 15 minuuttia. Sekoita sitten riisin joukkoon riisiviinietikka, sokeri ja suola.

Napsauta parsoista puiseva tyvi pois ja kuori parsat kevyesti. Keitä parsoja noin kolme minuuttia, jäähdytä jäävedessä. Leikkaa kurkku pitkiksi suikaleiksi. Leikkaa avokado siivuiksi ja paloittele savulohi.

Aseta noriarkki työpöydälle kiiltävä puoli alaspäin. Voit käyttää apuna bambumattoa. Levitä neljäsosa riisistä arkille, jätä itsestäsi kauimmaiseen reunaan pari senttiä tyhjää tilaa. Sutaise riisille hieman wasabia. Asettele riisin päälle poikittaissuunnassa neljäsosa parsoista, kurkuista, avokadosta ja savulohesta. Mausta 1 rkl Sushi-kastikkeella, muutamalla sushi-inkiväärillä ja tuoreella korianterilla. Rullaa tiukalle rullalle ja kiinnitä lopuksi sauma veden avulla. Tee loput kolme sushiburritoa samalla tavalla.

Tarjoile sushiburritot soijakastikkeen kanssa.


Lue lisää maustekastikkeista ja katso mainiot reseptivinkit osoitteesta kikkoman.fi. Muista myös seurata Kikkomania Facebookissa.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.