Kasvispitat / Kaupallinen yhteistyö: Valio Luomu

 

Kesällä ruuanlaitto on kivempi hoitaa grillaamalla, kuin kuuman hellan tai uunin äärellä keittiössä. Grillissä valmistuvat myös maittavat kasvispitat! Täytä pitaleivät sesongin ihanimmilla vihanneksilla sekä maukkaalla curryjogurtilla ja täyttävällä kikhernesalsalla.

Vegekesäkeittiö maistuu luomulta!

Satokausikalenterin kesäkeittiössä valmistetaan paljon kasvisruokia. Erilaiset vihannekset ja hedelmät sopivat mainiosti grillattaviksi tai muurikalla paistettaviksi. Hellepäivinä parhaita ruokia ovat ne, joiden takia ei tarvitse hengailla hellan äärellä. Sekoita raikas jogurttikastike, pilko ainekset hurmaavaan salsaan ja grillaa lempparikasviksiasi pitaleivän täytteeksi ja kas – täysipainoinen ateria valmistuu lähes vaivatta.

 

Valitse pitaleipien täytteeksi sesongin suosikkikasviksiasi ja grillaa niihin kauniit grilliraidat. Grillaus syventää vihannesten makua ja tuo niihin pienen mukavan savuisuuden. Me laitoimme pitaleipiin tällä kertaa nektariinia, kesäkurpitsaa, pihvitomaattia ja broccoliinia. Pieni sutaisu öljyä vihannesten pinnassa estää niiden tarttumisen grilliritilöihin. Ripaus suolaa ja pippuria riittää mausteeksi. Grillattavaksi sopivat hyvin myös heinäkuun Satokausi-kasvikset nauris, kiinankaali, salaattifenkoli, avomaankurkku, munakoiso ja paprika. 

Turkkilainen jogurtti on kesän ykköstuote!

Curryjogurtti on monipuolinen kesäkastike! Se antaa hauskaa makua kasvispitoihin ja sopii myös tarjottavaksi muiden grilliruokien kanssa. Käytä curryjogurttia salaatinkastikkeena ja dippaa siihen kesän makoisia porkkanoita! Se sopii täydellisesti myös sillin kastikkeeksi. Curryjogurtti on hyvä pyöräyttää Valio Luomu turkkilaisesta jogurtista, joka on paksua ja täyteläistä. 

Turkkilainen jogurtti on muuten kesäkeittiön luottopakki: se maistuu erilaisten kastikkeiden lisäksi myös jälkiruuissa ja leivonnaisissa, toimii lämpimissä ruuissa ja passaa myös sellaisenaan aamu- tai välipalaksi marjojen ja myslin kanssa tarjoiltuna.

 

Muita kesäkeittiön lempireseptejä ovat hurmaavat salaatit, nokkosvohvelit ja grillatut munakoisopihvit!

kasvispitat

Kasvispitat curryjogurtilla ja kikhernesalsalla

6 kpl 

 

  • 2 nektariinia
  • ½ kesäkurpitsa
  • 1 pihvitomaatti
  • nippu broccoliineja
  • 6 pitaleipää
  • salaatinlehtiä

curryjogurtti:

kikhernesalsa:

  • 1 prk kikherneitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 kypsä avokado
  • 150 g kirsikkatomaatteja
  • 1 jalapeno
  • 2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

 

Valmista ensin curryjogurtti ja kikhernesalsa alla olevien ohjeiden mukaan.

Paloittele vihannekset grillausta varten. Leikkaa nektariini lohkoiksi, kesäkurpitsa siivuiksi ja pihvitomaatti paksuiksi siivuiksi. Sudi kaikkiin vihanneksiin öljyä ja grillaa niihin kauniit raidat grillissä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna myös pitaleivät grillissä.

Täytä lämpimät pitaleivät salaatillla, grillatuilla vihanneksilla, curryjogurtilla ja kikhernesalsalla.

 

curryjogurtti:

Sekoita turkkilaiseen jogurttiin curryjauhe ja sitruunan mehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.

kikhernesalsa

kikhernesalsa:

Valuta kikherneet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuutioi avokado ja leikkaa kirsikkatomaatit lohkoiksi. Hienonna jalapeno ja korianteri. Sekoita kaikki kikhernesalsan ainekset keskenään ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua. 

Lue lisää Valio Luomusta ja katso ihanat reseptivinkit osoitteesta valio.fi/luomu/. Muista myös seurata Valiota Instagramissa @valiofi.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.