Tujauksella rommia terästetty luumu-rypälehilloke on kauniin syvän punaista kun sen tekee mahdollisimman tummista luumuista ja rypäleistä. Tarjoile hilloke paistetun Brie-juuston kanssa ja elokuun pimenevien iltojen herkutteluhetket on pelastettu.
Kahdelle
Valmistusaika: 45 min
Ainekset
Luumu-rypälehilloke
- 6 kypsää luumua
- 15-20 pientä tummaa rypälettä
- 2 dl vettä
- ∼2 rkl hunajaa
- 0,5 tl vaniljajauhetta
- (∼0,5 dl rommia)
Paistettu Brie
- 200g huoneenlämpöistä Brie-juustoa (ota huoneenlämpöön n. 30 min etukäteen)
- 1 muna
- 2-3 rkl mantelijauhoa
- paistamiseen kuumentamista kestävää paistorasvaa, esim. kookosöljyä tai rypsiöljyä
Valmistus
- Valmista ensin hilloke. Huuhtele luumut ja viinirypäleet. Pilko luumut ohuiksi lohkoiksi ja halkaise viinirypäleet.
- Yhdistä pienellä paistinpannulla tai kattilassa vesi, luumut, rypäleet, puolet hunajasta ja vaniljajauhe. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen kasaan, n. 30 min.
- Kun hillokkeen väri alkaa olla sopivan tumma ja rakenne sopivan sakea, tarkista maku ja lisää halutessasi hunajaa. Voit halutessasi lisätä joukkoon myös rommia joka tuo mukavan säväyksen. Anna kiehua vielä hetki kasaan. Alkoholi kiehuu pois tai voit halutessasi liekittää sen käyttämällä tulitikkua alkoholihuuruissa. Varmistathan ettei pannun/kattilan yläpuolella ole tässä tapauksessa mitään palavaa! Siirrä valmis hilloke sivuun odottamaan.
- Riko munan rakenne matalalle lautaselle. Levitä toiselle lautaselle mantelijauhoja.
- Kasta Brie ensin huolellisesti kananmunaan ja pyörittele sen jälkeen mantelijauhoissa.
- Kummenna rasva paistinpannussa ja paista juusto rapeaksi jokaiselta sivulta (kannattaa aloittaa päädystä, jos juustosi on kiilamainen). Kun juusto tuntuu löysältä sisältä, se on valmis syötäväksi. Voit myös kuumentaa leivittämättömän juuston uunissa 200°C n. 10 min.
- Syö lämpimänä hillokkeen kanssa.