Nämä muffinssit ovat loistavaa evästä, sillä ne leivotaan mantelijauhoista, jotka pitävät kylläisenä pitkään, sekä mehevyyttä antavaa omenaa ja kesäkurpitsaa. Tee kerralla vaikka tuplasatsi, kääräise jäähtyneet muffinssit erikseen tuorekelmuun ja pakasta. Sinun ei tarvitse miettiä nopeasti mukaan otettavia välipaloja pitkään aikaan!
6 isoa muffinssia
Valmistusaika: 20 min
Paistoaika: 30 min
Ainekset
- 100 g omenasosetta (keitä 150g omenalohkoja n. 30 min tilkassa vettä ja soseuta, jäähdytä)
- 3 munaa
- 1 tl vaniljajauhetta tai siemenet yhdestä vaniljatangosta
- 1-2 rkl hunajaa (riippuen omenasoseen makeudesta)
- 2,5 dl mantelijauhetta
- 2 rkl kookosjauhoa
- 0,25 tl laadukasta suolaa
- 0,5 tl ruokasoodaa
- 2 tl kanelia (mielellään ceylonin)
- 1 tl omenaviinietikkaa
- kukkurainen dl raastettua kesäkurpitsaa (n. 100 g)
- 2 pientä kotimaista omenaa
Valmistus
- Laita uuni lämpeämään 175°C.
- Raasta kesäkurpitsa ja purista siitä mahdollisimman paljon nestettä pois kiertämällä sitä kankaan sisällä tiukaksi palloksi. Siirrä sivuun odottamaan.
- Pilko omenat pieniksi kuutioiksi ja siirrä sivuun odottamaan.
- Mittaa omenasose, munat, vanilja ja hunaja kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
- Sekoita kuivat aineet isommassa kulhossa keskenään.
- Kaada märät ainekset kuivien joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi. Lisää joukkoon vielä kesäkurpitsaraaste, omenakuutiot ja omenaviinietikka. Sekoita kunnolla ja jaa kuuteen isoon muffissivuokaan. Taikina ei kohoa paljoa uunissa, joten muotin/vuoan voi laittaa lähes täyteen.
- Paista n. 25 min tai kunnes taikina ei enää tartu koktailtikkuun.