Makeat, pehmeät ja tuoreet taatelit sopivat loistavasti täytettäväksi pähkinävoilla ja kuorrutettavaksi suklaalla. Lopputulos muistuttaa erehdyttävästi Snickers-patukan makuyhdistelmää sillä erotuksella, että näitä voi kuitenkin syödä hyvillä mielin. Tee iso erä ja kääräise osa lahjapakettiin!
Valmistusaika: 30 min
Jähmettymisaika: 2 h
Ainekset
- 20 tuoretta taatelia
Täyte
- n. 0,5 dl maapähkinävoita
- laadukasta suolaa
Suklaakuorrute
- 40 g raakakaakaovoita
- 10 g kookosöljyä
- 50 g raakakaakaojauhetta
- 1 rkl vaahtera- tai kookossiirappia
Tai
100 g tummaa suklaata (kaakaota väh 70%)
Valmistus
- Valmista suklaakuorrute: Kaada isoon kulhoon kuumaa vettä ja sulata kaakaovoi ja kookosöljy pienemmässä kulhossa vesihauteessa. Lisää kaakaojauhe ja siirappi kun kaakaovoi on sulanut nestemäiseksi. Voit myös sulattaa valmista suklaata mikrossa tai kuumassa vesihauteessa. Sekoita tasaiseksi ja siirrä syrjään odottamaan.
- Viillä taateleiden kylki auki ja poista siemen. Täytä taatelit maapähkinävoilla ja ripottele pähkinävoin päälle hieman suolaa.
- Kasta täytetyt taatelit sulassa suklaassa ja anna ylimääisen valua pois. Siirrä leivinpaperoidun leikkuulaudan tai lautasen päälle ja jääkaappiin kovettumaan.
- Jos suklaata jää yli, voit koristella kovettuneen kuorrutteen valuttamalla päälle ohuita suklaanauhoja.
- Säilytä ilmatiiviisti kylmässä, säilyvät ainakin parisen viikkoa.