Raparperi kypsyy makeassa mausteliemessä herkulliseksi lämpimäksi jälkiruoaksi. Yhdistä se maustamattomaan jogurttiin tai, jos todella haluat herkutella, vaniljajäätelöön. Käytä nuoria ja kauniin punaisia raparperin varsia, jotta saat jälkkäristä mahdollisimman näyttävän.
Annoksia: 4-6
Valmistusaika: 5 min
Kypsennysaika: 15 min
Ainekset
- 350 g tuoretta raparperia
- 1 dl appelsiinimehua
- 3 rkl hunajaa
- peukalonpään kokoinen pala inkivääriä raastettuna
- 0,25 tl kardemummaa jauhettuna
- 2 kokonaista tähtianista
- 1 vaniljatanko halkaistuna ja siemenet kaavittuna erikseen
Tarjoiluun maustamatonta jogurttia tai vaniljajäätelöä
Valmistus
- Lämmitä uuni 2o0°C.
- Pese raparperinvarret ja pilko ne vinosti noin 5 cm pituisiksi paloiksi. Levitä palat vuoan pohjalle.
- Sekoita loput ainekset pienessä kulhossa ja kaada raparperinpalojen päälle.
- Kypsennä uunissa n. 12-15 min tai kunnes raparperit ovat pehmenneet. Hämmennä kerran pari kypsennyksen aikana.
- Annan jäähtyä hetki ja tarjoile jogurtin (tai vaniljajäätelön) kera.