Muistan jäätelökesää, kuuluu klassikkolaulu. Kukapa ei jätskistä tykkäisi – kesällä etenkin! Kylmä herkku on herkullista tietysti ihan sellaisenaan, mutta vielä parempaa jädestä tulee, kun joukkoon sekoittaa kauden täydellisen makeita hedelmiä tai marjoja.

Näin kesäkuussa vesimeloni ja raparperi ovat vaniljajätskin parhaita kamuja. Niin ja aurinko tietysti! Sitä ei voi koskaan olla liikaa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Smoothiet ovat vallanneet viime vuosina herkkujuomien ykköspaikan. Erinomaisia nekin, mutta vanha kunnon pirtelö on astetta nostalgisempi ja täyteläisempi vaihtoehto, kun tekee mieli jotakin hyvää juotavassa muodossa. Tähän kolmen raaka-aineen pirtelöön ei jäätelöä kovin paljon tarvita vesimelonin ja raparperin näytellessä pääosaa.

Lopputulos: makea, herkullinen, aivan ihana! Ja mikä väri! Voiko hellyyttävämpää kesäjuomaa enää olla. Vain laiturin nokka puuttuu!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kesäinen vesimeloni-raparperipirtelö

Neljä annosta

  • 1/4 vesimelonia
  • 2-3 tankoa raparperia
  • 2 dl vaniljajäätelöä
  • 1 dl vettä tai maitoa

Kuori vesimeloni ja raparperi. Soseuta kaikki raaka-aineet samettiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Tarjoile heti.

Vinkki! Vielä astetta kylmempi ja raikkaampi pirtelö tulee, kun lisäät veden tilalle jääpaloja tai -murskaa ja soseutat jään juoman sekaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Asioita, jotka sopivat tämän mainion kesäjuoman kaveriksi:

  • kesämökki
  • vastaleikattu nurmikko
  • aurinkolasit
  • lintujen viserrys
  • kimmeltävä meri
  • soutuveneen natina
  • paljaat varpaat

Keksi itse lisää!

Toivotamme kaikille rentouttavaa juhannusta!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA