Ananas – Kaupallinen yhteistyö Food Market Herkku

Huhtikuun Satokausi-kasviskimaran viimeistelee suosittu ananas, jota onneksi tänä päivänä saa Suomestakin tuoreena – olkookin, että tölkkiananaksella on aikansa ja paikkansa.

Löydät huhtikuun Satokausi-kasviskolmikon, parsan, limen ja ananaksen tietysti Food Market Herkun hedelmä- ja vihannesosastolta.

parsa, lime ja ananas

Ananas -pensaissa kasvava mäntyomena

Herkullisen mehukasta ananasta on kasvatettu Etelä-Amerikassa tuhansien vuosien ajan. Eurooppaan se saapui Kolumbuksen mukana vuonna 1949. Kolumbuksen mielestä hedelmä muistutti eurooppalaista käpyä, joten hän antoi sille nimen ”pineapple” eli mäntyomena.

Euroopassa ananaksesta tuli erittäin haluttu eksoottinen ylellisyystuote. Siitä oltiin valmiita maksamaan sen ajan elintasoon nähden valtavia summia rahaa, joten siitä tuli myös vaurauden symboli. Edelleen englannissa saattaa vanhojen kartanoiden portinpielistä löytää ananas-veistoksia.

Miniananas on kylmemmillä seuduilla kasvatettu ja jalostettu ananas. Se on saanut alkunsa kuningatar Viktorian aikaan 1800-luvun alkupuoliskolla ja maailmalla se tunnetaan myös nimellä Viktorian ananas. Maultaan se on makeampi kuin isosiskonsa, mutta käyttötarkoitukseltaan eroja ei ole.

Riippuen lajikkeista ja kasvupaikasta, voi ananaksen hedelmälihan väri vaihdella vaaleankeltaisesta syvemmän keltaiseen.

Tiesitkö, että yhdestä miniananaksesta saat päivän C-vitamiinit?

Ananas

Jälkiruokahedelmästä grilliherkuksi

Ananas kypsyy huoneenlämmössä muutamassa vuorokaudessa, mutta säilytä se kypsänä jääkaapissa. Kypsän hedelmän tuoksu on makea.

Tuore ananas on herkkua sellaisenaan, mutta sitä kannattaa kokeilla myös salsoissa ja lämpimissä ruoissa. Ruskeassa sokerissa pyöritellyt ananaslohkot voi paistaa voin kera pannulla ja herkullinen jälkiruoka syntyy helposti.

C-vitamiinimäärältään ananas on verrattavissa sitrushedelmiin. Ananas sisältää entsyymiä, joka mureuttaa lihan eli sitä kannattaa käyttää grilliherkkujen kanssa.

ananas

Löydät kaikki nämä satokauden kasvikset ja paljon muita sesongin vihanneksia, hedelmiä ja marjoja uudistuneen Food Market Herkun valikoimasta. Nappaa ostoskoriin samalla myös herkkuja myymälän muilta osastoilta ja rakenna upea aamiainen, lounas tai päivällinen niin arkeen kuin juhlaan.

Seuraa Food Market Herkkua Facebookissa ja Instagramissa, niin kuulet ensimmäisenä uutiset Suomen herkuimmasta ruokakaupasta. Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa, jaamme jatkossa reseptejä ja kilpailuja Food Market Herkun satokauden kasvisten tiimoilta.