Kaupallinen yhteistyö: Vaasan

Banaanisämpylä toimii välipalana tai jälkiruokana erinomaisesti. Vaasanin ja Satokausikalenterin hodariviikko saa makean päätöksen, kun hodarin väliin sujahtaa paistettu banaani. 

 

Katso aikaisemmin julkaisut innovatiiviset hodarireseptit täältä:

Maanantai: TACO DOG

Tiistai: FISH DOG

Keskiviikko: NAKKI DOG

Torstai: PINAATTI DOG

Perjantai: HAWAIJI DOG

Lauantai: PITA DOG

Banaani on Suomen syödyin hedelmä

Suomen ylivoimaisesti syödyin hedelmä on banaani. Tämä ei ole ihme, jos miettii sen makua, käytettävyyttä ja monipuolisuutta. Maailmalla banaanien käyttö on huomattavasti innovatiivisempaa ja se on myös tuttu täyte hodarien välissä. 

Makea banaani on lasten makuun ja aika usean taaperon ensimmäinen kiinteä ruoka on muussattu banaani. Paistettaessa sen makeus korostuu entisestään.

Jälkiruoka voi olla ravitsemuksellisesti järkevä vaihtoehto

Usein jälkkärit sisältävät pääosin sokeria. Herkutteluhetket sallittakoon, mutta hyvä jälkkäri menee vaikka välipalasta. Vaasan rukiinen DARK DOG Hot Dog sämpylä sisältää jopa 26 prosenttia täysjyväruista. Täysjyväviljat pitävät tutkitusti pidempään kylläisenä ja tämä on hyvän välipalan ominaisuus. 

Tämä resepti on saanut ideansa Aasiassa suositusta ruokalajista paistetusta banaanista. Lisää ruokaisuutta ja proteiinia annokseen saadaan Amerikassa suositusta maapähkinävoista. Täysjyväviljat, hedelmät ja pähkinät saavat uuden ulkomuodon hodarina.

 

Sunnuntai: Banaani (makea jälkkärihodari, insp. USA)

banana dog

BANANA DOG

 

Tarvitset:

 

Koristeluun:

  • Mansikka- tai vadelmahilloa

Tee näin:

Vanhempi: Paistaminen

Lapsi: Kuoriminen, voiteleminen, koristeleminen

  1. Kuori banaani ja paista sitä pannulla öljyssä keskilämmöllä molemmilta puolilta noin 2-3 minuuttia,
  2. Halkaise Vaasan DARK DOG rukiinen hot dog sämpylä ja lämmitä se lämmitä se paistinpannulla banaanin kanssa.
  3. Voitele halkaistu sämpylä maapähkinävoilla, aseta banaani sämpylän väliin, koristele punaisella hillolla ja nauti.

 

Seuraa Vaasania Facebookissa ja Instagramissa @vaasan_leipomot, niin saat ensimmäisten joukossa tiedot tuoteuutuuksista, resepteistä sekä paljon muita käytännön vinkkejä ruokailuun.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.