Kaupallinen yhteistyö: Fiskars

Biodiversiteetillä tarkoitetaan kasvien, eläinten, mikro-organismien ja ekosysteemien monimuotoisuutta. Biodiversiteettiä käytetään usein ekosysteemien terveyden ja runsauden mittarina. Fiskars haluaa kannustaa harkittuihin valintoihin puutarhoissamme, jotta voimme yhdessä suojella ympäristömme hyvinvointia. Työkaluilla on väliä; Fiskarsin monet työkalut on suunniteltu edistämään kasvien tervettä kasvua.

Satokausi-puutarha ja Fiskars

Biodiversiteetillä on keskeinen rooli elämän ylläpitämisessä maapallolla. Monet ihmisten toimet ovat vaarantaneet luonnollisen ympäristömme hyvinvoinnin, haastaen meidät toimimaan nyt; jokainen pieni harkittu teko merkitsee. Luomalla tervetulleen ympäristön kotoperäisille lajeille ja pölyttäjille voit edistää paikallisten ekosysteemien kokonaisvaltaista terveyttä ja kestävyyttä.

Helppoja ja hyödyllisiä valintoja

  1. Istuta etenkin erilaisia kotoperäisiä lajeja. Kotoperäiset kasvit menestyvät todennäköisemmin puutarhassasi tai parvekkeellasi ilman mittavaa torjunta-aineiden tai lannoitteiden käyttöä. Ne myös tarjoavat ravintoa ja suojaa paikallisille pölyttäjille, linnuille ja hyödyllisille hyönteisille.
  2. Luo pörriäisystävällinen elinympäristö. Rakenna puutarhaasi turvapaikkoja, jotka tarjoavat ruokaa, vettä ja suojaa linnuille ja pölyttäjille. Asenna esimerkiksi lintulautoja, linnunpönttöjä ja mehiläishotelleja puutarhaasi. Jätä joitain alueita puutarhassasi kokonaan luonnontilaiseksi, kuten niittyjä tai risukasoja; nekin voivat toimia eläinten kuten siilin ja hyönteisten piilopaikkoina.
  3. Suosi luonnonmukaisia tuholaistorjuntamenetelmiä, kuten sekaviljelyä, houkutuskasveja, tuholaisten käsinpoimintaa sekä ympäristöystävällisten tuotteiden käyttöä. Käytä kompostia tai luonnonmukaisia lannoitteita maaperän rikastamiseen; monet myrkyttömät kotitaloustuotteet toimivat tehokkaasti.
  4. Auta hyötyhyönteisiä. Voit auttaa hyödyllisiä hyönteisiä ja pölyttäjiä, kuten leppäkerttuja ja mehiläisiä, istuttamalla pörriäisystävällisiä kukkia, jotka kukkivat hiukan eri aikoihin.
  5. Vältä vieraslajeja: Ole varovainen tehokkaasti leviävien vieraslajien kanssa; ne voivat syrjäyttää ja häiritä kotoperäisten kasvilajien kasvua, vaikuttaen heikentävästi paikalliseen biodiversiteettiin ja kasvien monimuotoisuuteen.
  6. Harjoita vastuullista puutarhanhoitoa. Tee harkittuja valintoja; voit esimerkiksi pienentää maaperän eroosiota käyttämällä peittokasveja tai penkereitä jyrkissä rinteissä. Hävitä puutarhajäte asianmukaisesti ja vältä vieraslajien kulkeutumista siemenien, maaperän tai muun kasvijätteen mukana.
  7. Valitse oikeat työkalut. Käyttämällä esimerkiksi Fiskarsin oksasaksia ja leikkureita tiedät, että työkalut on suunniteltu edistämään kasvien terveellistä kasvua. Fiskarsin työkalut on muotoiltu ja valmistettu kestämään pitkään ja niitä voidaan käyttää uudelleen ja uudelleen, mikä auttaa vähentämään jätettä.

Lisätietoa

Mari Rouvi | PR- ja viestintäpäällikkö, Fiskars

mari.rouvi@fiskars.com   

pörriäishotelli