Kaupallinen yhteistyö: Radisson Blu

 

Tiesitkö, että kokouspäivien ei tarvitse olla uuvuttavia, vaan pitkienkin kokouspäivien virkeystilaa ja hyvää oloa voidaan edistää huolellisesti suunnitellun ateriakokonaisuuden avulla.

Radisson Blu Hotellien kehon ja mielen hyvinvointiin tähtäävä inspiroiva kokousruokakonsepti Brain Food on kehitetty yhteistyössä ravitsemusasiantuntija Patrik Borgin ja Satokausikalenterin vinkkien avulla. Raikas konsepti on edelleen ajankohtainen kolme vuotta konseptin lanseerauksesta. Värikkään runsaat ja entistä virkistävämmät kokousmenut on otettu innostuneesti vastaan kokousvieraiden keskuudessa. 


Miten Brain Food auttaa jaksamaan?

Huomaatko olevasi väsynyt iltapäivisin? Syy saattaa löytyä ruokailusta. Liian pitkät ateriavälit ja turhan raskaat ateriat aiheuttavat helposti väsymystä. Aineenvaihdunnan kannalta oikein koostettu, sopivan kevyt lounas sekä pienet huolella mietityt välipalat auttavat pitämään vireystilan huipussaan.  Näillä eväillä jaksat pidemmänkin kokouspäivän.

Saammeko esitellä alkuvuoden sankarit: Bataatti, maa-artisokka sekä appelsiini

Alkuvuoden Satokausikalenterin herkuista Radisson Blu Hotellien Brain Food -konseptissa on hyödynnetty erityisesti bataattia, maa-artisokkaa sekä appelsiinia. 

Miedon makuinen bataatti on varsin monipuolinen perunan korvike, joka soveltuu esimerkiksi mainiosti keittoihin, soseutettuna leivontaan ja erilaisiin vuokaruokiin. Vaikkakin bataatti on tunnettu oranssikuorisena juureksena, löytyy siitä useita värimuunnelmia. Mausteiksi bataatin kanssa soveltuvat hienosti esim. tähtianis, kardemumma, maustepippuri ja tulinen chili! 

Elegantin makuisesta maa-artisokasta saa taivaallisen makuista sosekeittoa sekä pyreitä. Maa-artisokasta on moneksi; siitä saa esimerkiksi mahtavia sipsejä!

Mehukas appelsiini ei esittelyä kaipaa! Sellaisenaan nautittuna appelsiini on loistava välipala, mutta mehukkuutensa ansiosta se sopii esimerkiksi tuorepuuroihin tai salaattiin raikastukseksi. Tavallisesta vedestä teet helposti juhlavaa makuvettä appelsiinisiivuilla!

Virkistystä sitruunashotista, inspiraatiota punajuurihummuksesta

Radisson Blu Hotellien kokoustajat saavat nauttia päivän aikana ruokatorilta terveellisiä ja herkullisia välipaloja.  Miltä kuulostaisi esimerkiksi aamutorin samettinen chia pudding, herkulliset feta-kasvismuffinit tai raikas juuri puristettu sitruunashotti? Iltapäivätorilta energiaa ja inspiraatiota saa varmasti esimerkiksi suuren suosion saaneista avokado-katkarapuruissipseistä tai rapsakoista kasvistikuista punajuurihummuksella. Toki tarjolla on aina esimerkiksi hyvää rasvaa sisältäviä pähkinöitä, herkullisia leivoksia, maukkaita juustoja sekä runsaasti hedelmiä!

 

Kuusi Brain Food -periaatetta kokonaisvaltaiseen hyvään oloon

Radisson Blu Hotellien keittiöpäälliköt ovat huomioineet nämä kuusi Brain Food -periaatetta kokouskattauksissaan. Suosittelemme lämpimästi näiden soveltamista myös jokapäiväisiin aterioihin.

 

  1. Runsaasti ekologista ja mieluiten kotimaista kalaa, täysjyvätuotteita, sesongin hedelmiä ja vihanneksia.
  2. Pääasiassa tuoreita lähituotteita.
  3. Puhtaita raaka-aineita, joita on käsitelty mahdollisimman vähän.
  4. Vähemmän lihaa, jossa rasvapitoisuus on enintään 10 %.
  5. Enintään 10 % lisättyä sokeria.
  6. Makuelämykset ja aistinautinnot aina avainasemassa!

Kasvisten osalta Brain Food -ruokavaliossa noudatetaan Satokausikalenterin suosituksia. Käytettävien kasvisten lista vaihtuu joka kolmas kuukausi. Tämä takaa, että menussa on mukana kulloinkin herkullisimmillaan olevat sesongin antimet. Alkuvuoden kasvisten kunkkuja ovat bataatti, maa-artisokka sekä appelsiini. Niitä onkin hyödynnetty laajasti kokousmenuissa.Intohimolla ja ammattitaidolla asiakkaille

Radisson Blun Keittiöpäällikkö Iliyan Iliev on ylpeä ja innostunut kertoessaan alkuvuoden Brain Food -kokousmenusta. ”Kokousmenun tuotteet ovat kaikki raikkaita ja freesejä. Terveellisyyden lisäksi panostamme mahdollisimman paljon paikallisuuteen, ja tuotteet on valittu aina sesonkien mukaan. On myös tärkeää, että annokset ovat helposti syötäviä ja herättävät ihastusta.” 

Asetellessaan tarjolle houkuttelevan somia ananas-banaanismoothiepikareita sekä makoisia porkkanaleivoksia, Iliyan kertoo, että hänelle on tärkeää, että jokainen pikkuannos ei ainoastaan näytä herkulliselta, vaan kaikki annoksissa on syötävää. Kaikki raaka-aineet ovat puhtaita ja sointuvat makumaailmoiltaan yhteen harmonisesti. 

Ekologisuutta ja paikallisia sesonkituotteita

Kokouskattaus on värikkään kutsuva ja riemastuttavan elämyksellinen. Hienoa on myös se, että esimerkiksi koristeina käytetyt bataatit, maa-artisokat ja appelsiinit eivät suinkaan mene hävikkiin, vaan niitä hyödynnetään myöhemmin esimerkiksi lounaskeitoissa tai vaikkapa raikkaissa salaateissa. 

Kasvisten lisäksi ekologisuus on huomioitu aina myös kalojen osalta. Brain Food -ruokavaliossa pyritään hyödyntämään etenkin kotimaisia sesongin kaloja saatavuuden mukaan.

Brain Food -kokouskonsepti on saatavilla kaikissa Helsingin, Espoon, Turun, Tampereen sekä Oulun Radisson Blu Hotelleisssa. Brain Food -konsepti on toteutettavissa yhtä lailla pienelle työtiimille kuin suurellekin kokousporukalle. Varaa oma Brain Food -kokouselämyksesi täältä!