Kaupallinen yhteistyö: FREX

Peruna on taas muodissa eikä ihme, onhan suomalaisen perunan maku aivan omaa luokkaansa! FREX-perunat kasvatetaan kuin ennen vanhaan ja maistuvat siksi niin hyviltä! Niissä on upean maun ja rakenteen lisäksi huikea potentiaali uudeksi suomalaiseksi vientitähdeksi.

Mikä ihmeen FREX?

FREX-tuotteet ovat paluu juurille. Perinteisiin luontoystävällisiin tuotantotapoihin yhdistetään moderni teknologia ja lopputuloksena on rustiikkisen ulkomuodon sisään kätkeytyvä ainutlaatuisen tasapainoinen maun, ravintoarvojen ja rakenteen kokonaisuus ympäristöystävällisyyttä unohtamatta.

 

 

Kantava idea FREX-perunan taustalla on  “return to the roots” -ajatuksesta, joka vie aikaan ennen tehomaataloutta. Toiminnan ytimessä on palata harmoniaan luonnon kanssa ja tuottaa ruokaa, joka on puhdasta, maukasta ja ekologisesta kasvatettua. Peruna viljellään yhdessä kumppanikasvien kanssa, mikä sitoo typpeä ja hiilidioksidia maahan. Tämä tapahtuu kahden vuoden sykleissä vuoroviljelynä ja kumppanikasvien jälkeen maaperä on taas täynnä ravinteita perunaa varten ja lopputuloksena on herkullisia ja ravinteikkaita perunoita. Kiertoviljely tukee myös luonnon monimuotoisuutta. Kasvatuksessa käytetään mahdollisimman pientä fosforilannoitemäärää, mikä on Itämeren ja sisävesistöjen kannalta hyvä asia. Frex-perunassa on kuitenkin tärkeintä on aito, herkullinen maku. 

 

 

FREX-perunat ja muut tuotteet on kehitetty tavoitteena saada suomalaiset juurekset maailmalle tuottaen samalla puhdasta ruokaa myös kotimaahan. FREX-tuoteperheen isä Tapio Knuuttila sai ajatuksen suomalaisten juuresten viennistä ulkomaille jo 2000-luvun alussa. “Suomessa on loistavat olosuhteet perunan kasvattamiseen. Kymmenen vuoden kehitystyön saatiin tuotantotapa, jolla voidaan taata tasalaatuinen premium-tuote. Tuote on tarkoitettu kaikille kokeille Michelin-tähti keittiöistä kotikeittiöihin. Tavoitteenamme on saada skaalattua Frex vientiin ja tämän myötä luoda työpaikkoja Suomen maaseudulle.” , kertoo Tapio. Hän promotoi suomalaista ruokaa ympäri Keski-Eurooppaa ja tajusi, miten paljon upeita, maailmalla tuntemattomia tuotteita Suomessa on. FREX-tuotteet ovat pitkällisen työn tulosta, johon panoksensa ovat antaneet niin kuluttajat, keittiömestarit kuin kauppaketjutkin. 

 

FREX – peruna joka tarkoitukseen

FREX-perunoita tuotetaan neljää eri lajiketta, nämä perunalajikkeet saavat uuden elämän FREX-tuotantotavalla. Monipuolisin lajikkeista on FREX yleisperuna, joka on Soraya-lajiketta, joka on omiaan muussiperunana. Luonnostaan napakka peruna ei mene helpolla muhjuksi, eli se sopii hyvin keitettäväksi ja paahdettavaksi sekä keittoihin. Jauhoinen FREX on lajikkeeltaan Noblesse, joka on parhaimmillaan keitettynä pyreenä ja uunissa paahdettuna. Noblesse on erityisesti ammattikeittiöiden suosikki sen maun ja koostumuksen vuoksi. Kiinteä FREX on Jazzy- ja Annabelle -lajiketta ja niissä on oiva kiinteyden ja jauhoisuuden tasapaino. Kiinteä FREX pitää oman kosteutensa, joten se sopii keittämisen ohella vuokiin ja paistoksiin. Valikoimasta löydät varmasti aina maukkaimman vaihtoehdon eri ruoanvalmistuksen tarpeisiin. Oikea perunavalinta takaa aina onnistuneen lopputuloksen. 

 

 

Tämän syksyn sesonkituote on elokuun puolivälissä nostettu FREX Siikli. Siikli on herkullinen lajike, ulkomuodoltaan pitkänomainen ja toisesta päästään kapeneva. Keltamaltoinen Siikli on kiinteä, joten se sopii erinomaisesti keitinperunaksi lisukkeena käytettäväksi, mutta myös laatikoihin ja keittoihin.

Perunoiden lisäksi FREX-tuoteperheeseen kuuluu kananmuna. FREX-kananmuna on ravinnerikas ja puhtaan maukas, ja se soveltuu ruuanlaittoon erinomaisesti täyteläisen ja ruokaisan keltuaisensa ansiosta.

Perunagnocchit sienien kera

Neljälle

 

Perunagnocchit:

500 g Frex-perunoita

2 dl vehnäjauhoja (mieluiten hienoja jauhoja, kuten pizzajauhoja)

1 Frex-kananmuna

1 tl suolaa

¼ tl muskottipähkinää

 

Lisäksi:

1 l suppilovahveroita tai kantarelleja

2 valkosipulinkynttä

2 rkl voita

kourallinen rucolaa

mustapippuria

Manchego-juustoa

Valmista ensin perunagnocchit. Keitä perunat kypsiksi ja kuori ne mahdollisimman kuumina. Muussaa perunat esimerkiksi perunamuussinuijan avulla. Anna jäähtyä. Sekoita perunasoseen joukkoon jauhot ja muna. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Vaivaa kimmoisaksi taikinaksi.

Jaa taikina kahtia ja suojaa toinen puolisko kuivumiselta keittiöpyyhkeellä. Muotoile toisesta puolikkaasta pitkä sormen paksuinen pötkylä ja leikkaa siitä parin sentin paloja. Paina paloihin haarukalla kuvio.

Kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi, mausta se suolalla. Keitä gnocchit parissa erässä. Gnoccheille riittää kahden minuutin keittoaika. Valuta gnocchit ja jätä sivuun odottamaan.

Putsaa sienet ja laita ne pannulle. Paista sienistä enimmät nesteet pois. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja lisää ne pannulle voin kanssa. Kun voi alkaa ruskistua, lisää pannulle myös gnocchit ja paista niitä muutama minuutti harvakseltaan sekoitellen, jotta ne saavat kauniin paistopinnan. Sekoita lopuksi joukkoon rucola.

Viimeistele gnocchiannokset mustapippurilla ja raastetulla tai kuorimaveitsellä vuollulla Manchego-juustolla.

 

Lisää tietoa FREX:istä löydät osoitteesta www.frex.fi. Ota seurantaan myös inspiroivat somekanavat Instagramissa ja Facebookissa.

Muista seurata myös Satokausi-someja, tulossa vielä tässä kuussa herkullisia instareseptejä FREX-perunasta!

 

Satokausikalentereiden Early Bird -tarjous
(tarjous päättyy 31.7.):

1 kpl -10 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
2 kpl -15 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
3 kpl -20 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
4 kpl -25 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle

Ennakkotilaukset postitetaan tilausjärjestyksessä 1.9. alkaen.

Kyllä, haluan Satokausikalenterin Early Bird -hintaan