Kaupallinen yhteistyö: Kikkoman

Ihanan mehevä tomaattinen gnocchipaistos on lohturuokaa parhaimmillaan! Nopeasti valmistuva annos saa täyteläisyyttä ruokakermasta ja makua soijakastikkeesta. Kun käytössä on soijakastike, voidaan suola jättää pois. Gnocchipaistos kruunataan tietysti juustolla.

neljälle

  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 porkkanaa
  • 2 rkl öljyä
  • 2 prk säilykekirsikkatomaatteja tai tomaattimurskaa (á 400 g)
  • 2 tl kuivattua oreganoa
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 2 tl hunajaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 rkl Kikkoman soijakastiketta
  • mustapippuria
  • 500 g gnoccheja (löytyvät pastahyllystä)
  • 1 pallo mozzarellaa
  • tuoretta basilikaa

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta porkkanat.

Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan, kunnes se pehmenee. Lisää valkosipuli ja porkkanaraaste ja jatka hetki kuullottamista. Lisää säilykekirsikkatomaatit tai tomaattimurskat, mausta oreganolla, punaviinietikalla ja hunajalla. Anna muhia noin 15 minuuttia. Sekoita joukkoon ruokakerma ja hauduta vielä muutama minuutti. Mausta kastike soijakastikkeella ja mustapippurilla. 

Laita tomaattikastike uunivuokaan ja sekoita gnocchit joukkoon. Revi mozzarella paistoksen päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Anna paistoksen vetäytyä kannella tai foliolla peitettynä noin vartti ennen tarjoilua. 

Viimeistele gnocchipaistos tuoreella basilikalla.


Lue lisää maustekastikkeista ja katso mainiot reseptivinkit osoitteesta kikkoman.fi. Muista myös seurata Kikkomania Facebookissa.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.