Green Hippo Café on ravintola Helsingissä, ja sen toimipisteet sijaitsevat Punavuoressa, Kalliossa ja Töölössä. Green Hippon konsepti on tarjota asiakkailleen terveellistä, täyttävää ja kaunista ruokaa hyvällä hinta-laatusuhteella. Ravintolassa arvostetaan kasviksia, ja sen missio onkin tehdä kasvisruoasta houkuttelevaa ja haluttua. Green Hippon ruokalistalta bongasimme kauden kasviksista muun muassa herkullisen taatelin, täyttävän bataatin, monikäyttöisen punakaalin ja suomalaisten ikisuosikin, porkkanan.

Green Hippo

Annokset rakennetaan kasvis edellä

Green Hippon keittiöpäällikkö Jaakko Kumpula suosii ruoanlaitossa kaaleja ja erityisesti punakaali on yksi hänen suosikkinsa Satokausi-kasviksista: “Kaalit ovat helppoja ja monikäyttöisiä, sillä niitä voidaan käyttää ruoanlaitossa niin raakana, marinoituna kuin kypsennettynäkin ja niitä on myös helposti saatavilla ympäri vuoden.” Green Hippossa sesongin kasvikset ovat tärkeässä roolissa, sillä ne ovat laadultaan parhaita, tuoreita ja maukkaita – eli kaikkea sitä, mistä Green Hippo Cafén konseptikin koostuu.

Green Hippon menu on kasvisvoittoinen ja usein uusia annoksia listalle suunniteltaessa kehitystyö alkaa juurikin kasviksista – ensin valitaan kasvis, jota annoksessa halutaan korostaa. Tämän jälkeen valitun kasviksen ympärille rakennetaan muun annoksen elementit hiilihydraateista proteiineihin ja muihin annosta täydentäviin kasviksiin. Vaikutteita Green Hippo suunnittelutyöhönsä saa seuraamalla, mitä ympärillä tapahtuu niin Helsingissä kuin Pohjoismaissa yleensäkin ja millaisia trendejä milloinkin on pinnalla. Jokainen ravintolan työntekijä tuokin ravintolan keittiöön ja sen myötä myös suunnittelutyöhön omia visioitaan ja näkemyksiään siitä, mitä maailmalla tapahtuu.

Green Hippo

Rento tunnelma ja näyttävät annokset saavat asiakkaat palaamaan

Suuri osa Green Hippo Cafén kasviksista tulee kotimaisen Vihannespörssin kautta, ja kotimaisuus onkin yksi tärkeistä arvoista, joita ravintola koko toiminnassaan haluaa noudattaa. Pitkä talviaika kuitenkin hankaloittaa kotimaisten tuotteiden saantia, ja sydäntalvella joudutaankin turvautumaan tuontituotteisiin, sillä ravintolan menu pysyy läpi vuoden muuttumattomana. Kotimaisia tuotteita suurimman osan vuodesta aina mahdollisuuksien mukaan suosimalla Green Hippo pyrkii myös oman hiilijalanjälkensä pienentämiseen.

Keittiöpäällikkö Jaakko kertoo Green Hippon asiakkaiden olevan myös kiinnostuneita raaka-aineiden alkuperästä ja hiilijalanjäljestä. Asiakkaat osaavat odottaa tiettyä laatua ja sesongin tuotteita. Myös toive hävikin minimoimisesta ja raaka-aineiden hyödyntämisestä kokonaisuudessaan nousee säännöllisesti esiin. Green Hippo onkin ideologiansa ja silmää hivelevien annostensa myötä kasvattanut suosiotaan vuosien varrella ja vakiinnuttanut paikkansa Helsingin ravintolatarjonnassa. Asiakkaat palaavat ravintolaan yhä uudelleen nauttimaan sen tarjoamasta rennosta tunnelmasta sekä kuvankauniista ja kasvistentäyteisistä annoksista.

Tutustu Satokausikalenterin sivuihin satokausi.fi ja tilaa verkkokaupasta ensi vuodelle Satokausikalenterin Perhekalenteri, jossa runsaasti tietoa kauden kasviksista ja tilaa myös omille merkinnöille!

Ja pysy linjoilla Satokausikalenterin somekanavissa @satokausikalenteri, jossa jaamme runsaasti reseptejä ja tietoa Satokausi-kasviksista.