Kaupallinen yhteistyö: Saga

 

Unohda tiskit ja kaapin perälle pölyttyneet ja putsaamatta jääneet parilat. Sesongin kaalit ladotaan kesäkeittiössä kätevälle leivinpaperista ja foliosta käden käänteessä taiteltavalle grillipellille. Pellin taittelu on helppoa ja sen avulla grillaaminen on hauskaa ja hygieenistä. Kurkkaa tarkemmat ohjeet artikkelista ja nappaa samalla talteen syötävän hyvä sesonkiresepti!

Tuttu ja turvallinen leivinpaperi pitää pinnat, työtasot ja astiat puhtaina kesäkuumallakin

Kesäkuumalla kokkaillessa on hyvä kiinnittää huomiota ruoan säilyvyyteen ja hygieniaan. Mökillä kylmätilat ovat usein rajalliset ja puhdasta vettäkin saattaa olla niukasti saatavilla. Lämpö tekee temppujaan erityisesti helteillä, joten kesäkeittiön hygienialla on silloin entistä suurempi merkitys. Kun levität leikkuulaudalle rasvatiivistä SAGA leivinpaperia, pysyvät paikat puhtaina, eivätkä pöpöt pääse pesimään keittiöön tukalimmallakaan helteellä. Suojaamalla työtasot kosteutta kestävällä leivinpaperilla ehkäiset myös värikkäiden kasvisten aiheuttamat värjäytymät sekä helposti tarttuvien hajujen hyökyaallon kuumassa keittiössä.

SAGA-tuotteet ovat oivia apureita myös ruokien säilytyksessä. Käyttämällä kompostoituvaa leivinpaperia välilehtenä erotat helposti tarttuvat ja herkästi hajoavat raaka-aineet näppärästi toisistaan. SAGA tuorekelmu taas pitää tuoksut ja maut sisällään, joten sitä kannattaa ehdottomasti käyttää ruokien ja raaka-aineiden suojaamiseen jääkaapissa. 

Kaikki SAGAn tuotteet ovat turvallisia ja moneen kertaan sertifioituja kelpoisiksi elintarvikekontaktiin ulkopuolisen ja riippumattoman tahon toimesta. Ne eivät koskaan muuta makua, hajua tai ruoan koostumusta ei-toivotulla tavalla. 

Taittele itse näppärä grillipelti!

Kasvisten grillaaminen ilman parilaa on joskus hankalaa. Kuumuudessa kutistuvat vihannekset vilahtavat herkästi ritilän välistä hiilloksen haltuun ja kasviksista irtoavat herkulliset mehutkin menevät hukkaan. Onneksi apuun rientää SAGA Foliosta ja SAGA Leivinpaperista taiteltu grillipelti!

Grillipelti estää ruoan tarttumisen ritilään ja kasviksista irtoavat mehujen valumisen grillin pohjalle. Grillimestari siis säästyy pesupuuhilta ja puhdistamiselta, kun näppärä pelti pitää grillin siistinä ja puhtaana. Pellillä paistuvat kätevästi myös herkästi hajoavat raaka-aineet, kuten kalafileet, hedelmät ja juustot. Samalla pellillä voi grillata kaiken pääruuasta jälkkäriin vain leivinpaperia vaihtamalla. Kesävieraiden ruokavaliotkin on helppo huomioida, kun jokaiselle voi taitella tarvittaessa oman grillipellin!

Repäise sopivan kokoinen pala foliota ja leikkaa kaveriksi pari senttiä pienempi pala leivinpaperia. Sijoita paperi folion keskelle ja taittele foliopalan reunat leivinpaperin päälle. Tarkemman tutoriaalin grillipellin taitteluun löydät SAGAn nettisivuilta.

Kotimaisen kukkakaalin sesonki kestää marraskuulle

Kukkakaalin sesonki on elokuun alussa täydessä vauhdissa. Ensimmäiset kesälajikkeet on korjattu jo ennen juhannusta ja vähitellen ollaan siirtymässä syyslajikkeisiin. Kotimaisen kukkakaalin sesonki onkin pitkä, sillä se kestää aina marraskuun puoliväliin saakka. Syksyllä kypsyvät myös värikkäät lajikkeet, pidä siis silmät auki, sillä saatat hyvinkin bongata kaupoista violetin, oranssin tai vihreän kukkakaalin! Muulloinkin kukkakaalia on kaupoissa tarjolla, mutta silloin sitä rahdataan meille tuontituotteena.

Hyvälaatuisen kukkakaalin nuppujen väri on raikkaan valkoinen ja pinta vahingoittumaton. Kukkakaalin vihreitä suojalehtiä ei missään nimessä kannata repiä irti, sillä ne suojaavat kukintoa ja maistuvat herkullisilta. Kypsennä lehdet ja kukkakaalin kanta muun kasviksen mukana, mutta huomioi kuitenkin, että hennommat suojalehdet valmistuvat hetkessä, kun taas kanta vaatii pidemmän kypsennysajan. Höyrytä, paista, grillaa, paahda tai keitä – mitä ikinä teetkin, jätä kukkakaali kunnolla napakaksi. Ylikypsästä kukkakaalista katoaa maku ja suutuntumakin on kaukana miellyttävästä. 

Satokausi-keittiössä kukkakaalit pääsevät tällä kertaa grilliin yhdessä parsakaalien kanssa. Reiluksi paloitellut kaalit maustetaan suolalla ja pippurilla, paahdetaan grillipellillä ja tarjoillaan murustellun fetan, tuoreen chilin ja limellä maustetun majoneesin kanssa. Joko grillataan?

Grillatut kukkakaalit ja parsakaalit

Neljälle

 

 

Leikkaa kukka- ja parsakaalit reiluiksi paloiksi. Hiero niihin öljyä ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita majoneesin joukkoon hienonnettu chili (voit jättää hieman myös koristeeksi) sekä limen raastettu kuori ja puristettu mehu. Siirrä majoneesi jääkaappiin maustumaan.

Valmista leivinpaperista ja foliosta grillipelti. Ota reilun kokoinen pala foliota ja asettele hieman pienempi pala leivinpaperia sen keskelle. Taita folion reunat leivinpaperin päälle.

Grillaa kaaleja grillipellin päällä välillä käännellen, kunnes ne saavat hieman väriä ja ovat napakan kypsiä. Laita kaalit tarjoiluvadille ja murustele päälle feta. Viimeistele chilillä ja tuoreella korianterilla. Tarjoile kukkakaalien ja parsakaalien kanssa chilillä ja limellä maustettua majoneesia.

 

Lue lisää Sagan tuotteista!

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme runsaasti reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.

Satokausikalentereiden Early Bird -tarjous
(tarjous päättyy 31.7.):

1 kpl -10 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
2 kpl -15 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
3 kpl -20 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle
4 kpl -25 % + ilmainen toimitus + Satokausi-kortit kaupan päälle

Ennakkotilaukset postitetaan tilausjärjestyksessä 1.9. alkaen.

Kyllä, haluan Satokausikalenterin Early Bird -hintaan