Kaupallinen yhteistyö: Vaasan

Onko ihanampaa aamua kuin sellainen, jossa saa nauttia heti aamupalaksi burgeria? Valmistimme ihanan pehmeästä kauraisesta Vaasan Lil’ BRGR sämpylästä helpon aamiaisen. Sujautimme väliin ihania avomaan salaatteja sekä kananmunaa.

“Egg Macmuffin” avokadolla

Neljälle

 

  • 4 kananmunaa
  • suolaa ja mustapippuria
  • 4 siivua kinkkua
  • 4 Vaasan Lil BRGR -sämpylää
  • voita paistamiseen
  • 4 siivua juustoa
  • 4 jääsalaatin lehteä
  • 1 kypsä avokado

 

Paista kananmunat ja kinkkusiivut voissa pannulla. Munat voi paistaa lettupannulla, niin niistä tulee kauniin pyöreitä. Mausta munat suolalla ja mustapippurilla. Voitele Lil BRGR -sämpylät voilla ja paista voitelupuolelta ruskistuneeksi. 

Täytä Lil BRGR -sämpylät juustolla, salaatilla, siivutetulla avokadolla, kinkulla ja kananmunalla. Anna vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua.

Kesän 2021 hittituote on ollut SOFT BUN perunaburgeri, eikä tämän tuotteen käytön tarvitse rajoittua kesään. Valmistimme burgerin, jossa peruna pääsee täyteen loistoonsa yhdessä kotimaisen fenkolin kanssa!

Peruna-tonnikalaburgerit

Neljälle

Tonnikala-perunapihvit:

  • 5 dl valmista perunamuusia
  • 2 prk tonnikalaa valutettuna
  • 1 kananmuna
  • 3 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä paistamiseen

 

Lisäksi:

  • 1 pieni fenkoli
  • 1 ½ dl majoneesia
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • rucolaa
  • marinoitua punasipulia
  • 4 Vaasan Soft Bun -sämpylää

 

Valmista tonnikala-perunapihvit mielellään hyvissä ajoin, sillä ne paranevat, kun saavat huilata tovin jääkaapissa. 

Sekoita pihvejä varten kaikki ainekset keskenään. Laita taikina puoleksi tunniksi jääkaappiin. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pieniä pihvejä ja paista ne rapeiksi molemmin puolin tilkassa öljyä. Käytä heti tai jos mahdollista, anna jäähtyä ja lämmitä uudelleen ennen hampurilaisten kokoamista.

Leikkaa fenkoli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi mandoliinin tai veitsen avulla. Laita ne hetkeksi jääveteen, jotta rapeutuvat. Mausta majoneesi savupaprikajauheella.

Kuumenna sämpylät pannulla tai grillissä ja täytä ne savupaprikamajoneesilla, lämpimillä tonnikala-perunapihveillä, rucolalla, fenkolilla ja marinoidulla punasipulilla.

Tarjoile burgereiden kanssa vaihtelun vuoksi kukkakaaliwingsejä.

 

Helpot vegeburgerit

Neljälle

 

  • 1 mahdollisimman paksu bataatti
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria ja savupaprikajauhetta
  • 1 pihvitomaatti
  • muutama lehti varhais-, valko- tai punakaalia
  • rucolaa
  • 4 Vaasan The BRGR -sämpylää

Valkopapu-aioli:

  • 1 prk valkopapuja
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 tl dijon-sinappia
  • ½ tl suolaa
  • 1 ½ dl rypsiöljyä

 

Valmista ensin valkopapu-aioli. Valuta pavut ja laita tehosekoittimeen. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi ja lisää tehosekoittimeen yhdessä sitruunan mehun, sinapin ja suolan kanssa. Laita tehosekoitin päälle ja valuta joukkoon öljy. Anna koneen käydä, kunnes aioli on sileää. Laita jääkaappiin maustumaan.

Pese bataatti hyvin ja leikkaa se parin sentin siivuiksi. Voit paahtaa kerralla koko bataatin ja käyttää loput vaikka salaatin täytteenä. Laita siivut leivinpaperille uunipellille ja sudi öljyä pintaan. Mausta suolalla, mustapippurilla ja savupaprikaripauksella. Paahda bataattisiivuja 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat napakan kypsiä.

Leikkaa pihvitomaatti reiluiksi siivuiksi ja irrota kaalista muutama lehti. Kuumenna sämpylät pannulla tai grillissä.

Voitele sämpylöiden pohja ja kansi reilulla kerroksella valkopapu-aiolia. Täytä sämpylät kaalilla, rucolalla, pihvitomaattisiivulla ja bataattisiivulla. Tarjoile heti vaikkapa ranskalaisten kera.

Valkopapu-aioli on siis vegaaninen “majoneesi”, joka onkin tehty valkopavuista eikä kananmunasta. Ihan mind blow-juttu!

 

Seuraa Vaasania Facebookissa ja Instagramissa @vaasan_leipomot, niin saat ensimmäisten joukossa tiedot tuoteuutuuksista, resepteistä sekä paljon muita käytännön vinkkejä ruokailuun.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.