Maaliskuussa tuoreita kotimaisia kasviksia saadaan vielä odotella, joten nyt on aika hyödyntää viimeiset varastojuurekset. Maa-artisokka on maultaan mainion hienostunut. Hasselbackan maa-artisokat ja valkosipulidippi sopii mainioksi alkupalaksi kevään ruokahetkiin.

 

Hasselbackan maa-artisokat ja valkosipulidippi

Neljälle
Valmistusaika: 30 min

  • 500 g maa-artisokkaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Dippi:

  • 6 paahdettua valkosipulinkynttä
  • ¾ dl majoneesia
  • ¾ dl paksua jugurttia
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun:

 

Pese ja harjaa maa-artisokat huolellisesti. Kuivaa keittiöpyyhkeellä. Leikkaa maa-artisokkiin lähes pohjaan yltäviä viiltoja noin puolen sentin välein. Varo leikkaamasta artisokkaa paloiksi.

Pyörittele maa-artisokat öljyssä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Asettele uunipellille ilmavasti. Asettele myös dipin valkosipulinkynnet kuorineen pellille.

Paahda 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia, kunnes valkosipulinkynnet ovat pehmeitä. Ota valkosipulit varovasti pois ja anna jäähtyä hetki. Paahda maa-artisokkia vielä 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

Valmista dippi. Sekoita majoneesi ja jogurtti keskenään kulhossa. Purista valkosipulin kynnet kuorista pois ja muussaa haarukalla. Sekoita dippiin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa maa-artisokat dipin ja sitruunalohkojen kanssa alkupalana.

 

Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2024. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.

Hasselbackan maa-artisokat ja valkosipulidippi