Maaliskuussa tuoreita kotimaisia kasviksia saadaan vielä odotella, joten nyt on aika hyödyntää viimeiset varastojuurekset. Maa-artisokka on maultaan mainion hienostunut. Hasselbackan maa-artisokat ja valkosipulidippi sopii mainioksi alkupalaksi kevään ruokahetkiin.
Hasselbackan maa-artisokat ja valkosipulidippi
Neljälle
Valmistusaika: 30 min
- 500 g maa-artisokkaa
- 3 rkl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Dippi:
- 6 paahdettua valkosipulinkynttä
- ¾ dl majoneesia
- ¾ dl paksua jugurttia
- suolaa ja mustapippuria
Tarjoiluun:
Pese ja harjaa maa-artisokat huolellisesti. Kuivaa keittiöpyyhkeellä. Leikkaa maa-artisokkiin lähes pohjaan yltäviä viiltoja noin puolen sentin välein. Varo leikkaamasta artisokkaa paloiksi.
Pyörittele maa-artisokat öljyssä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Asettele uunipellille ilmavasti. Asettele myös dipin valkosipulinkynnet kuorineen pellille.
Paahda 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia, kunnes valkosipulinkynnet ovat pehmeitä. Ota valkosipulit varovasti pois ja anna jäähtyä hetki. Paahda maa-artisokkia vielä 10-15 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
Valmista dippi. Sekoita majoneesi ja jogurtti keskenään kulhossa. Purista valkosipulin kynnet kuorista pois ja muussaa haarukalla. Sekoita dippiin. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoa maa-artisokat dipin ja sitruunalohkojen kanssa alkupalana.
Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2024. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.