Kaupallinen yhteistyö: Vaasan

Ananas kuuluu pizzaan, jos niin haluat, mutta oletko kokeillut ananasta hodariin? Tässä artikkelisarjassa esitellään jokaisella viikon päivälle terveellisempi vaihtoehto hodariherkutteluun. Perjantain kunniaksi inspiraatiota on haettu pizzasta ja valokeilaan pääsee keväinen sesonkihedelmä ananas.

 

Katso aikaisemmat reseptit täältä:

Maanantai: TACO DOG

Tiistai: FISH DOG

Keskiviikko: NAKKI DOG

Torstai: PINAATTI DOG

Pari sanaa ananaksesta

Nykyään arkinen ananas on ennen ollut haluttu eksoottinen ylellisyystuote. Se on ollut eräänlainen vaurauden symboli, koska siitä oltiin valmiita maksamaan elintasoon nähden valtavia summia rahaa. Brittien saarilla vanhojen kartanoiden portinpielistä voi edelleen löytää ananas-veistoksia, joilla on haluttu viestittää suvun vaurauden määrää. Ananas sisältää sitrushedelmien verran C-vitamiinia, joten tähän aikaan vuodesta se kannattaa ottaa osaksi ruokavaliota.

Kuitua hedelmistä ja hodareista

Vuorokauden kuitusuositus on noin 25 – 35 g. Lapsilla määrä on hieman vähäisempi. Hedelmät ja kasvikset ovat lähtökohtaisesti hyviä kuidun lähteitä, mutta eivät pärjää vertailussa täysjyväviljoille.

Vaasan rukiinen DARK DOG Hot Dog sämpylä sisältää täysjyväruista ensimmäisenä maailmassa jopa 26 prosenttia. Tämä tekee siitä runsaskuituisen ja sadasta grammasta sämpylää saa jopa 6 grammaa kuitua. Vastaavasti sata grammaa ananasta sisältää kuitua 1,4 grammaa.

 

Tämä resepti on saanut inspiraationsa lasten suosikista kinkku-ananas-pitsasta, joka tunnetaan maailmalla nimellä PIZZA HAWAIJI. Pitsan tuntua annokseen tuo oregano ja ravitsemuksellisesti täysipainoisen aterian siitä tekee runsaasti proteiinia sisältävä kananmuna. 

 

Perjantai: Ananas (Insp. Pizza Hawaiji)

hawaiji dog

HAWAIJI DOG

 

Tarvitset:

Koristeluun:

  • Oreganoa

Tee näin:

Vanhempi: Keittäminen, viipaloiminen

Lapsi: Asetteleminen, koristeleminen

  1. Keitä kananmuna kovaksi noin 10 minuuttia ja jäähdytä.
  2. Avaa Vaasan DARK DOG rukiinen hot dog sämpylä ja lämmitä se mikroaaltouunissa kinkkuviipaleiden kanssa.
  3. Viipaloi kananmuna ja asettele se kinkkujen kanssa sämpylän väliin.
  4. Asettele lopuksi ananasviipaleet, koristele annos oreganolla ja nauti.

Seuraa Vaasania Facebookissa ja Instagramissa @vaasan_leipomot, niin saat ensimmäisten joukossa tiedot tuoteuutuuksista, resepteistä sekä paljon muita käytännön vinkkejä ruokailuun.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.