Kaupallinen yhteistyö: Kikkoman

Oletko kokannut hawaijinpataa? Maistuvan arkiruoan salaisuus on tuoreessa ananaksessa! Poke-kastike viimeistelee herkullisen annoksen ja se kannattaakin ottaa myös pöytään, jotta jokainen voi maustaa oman annoksensa sopivaksi.

Neljälle

  • 2 dl jasmiiniriisiä
  • 200 g kinkkua
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ¼ tuore ananas
  • 1 pieni kiinankaali (300 g)
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl curryjauhetta
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • 2 ½ dl kookosmaitoa
  • mustapippuria
  • ½ dl Kikkoman Poke-kastiketta
  • tuoretta oreganoa 

Keitä jasmiiniriisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. 

Kuutioi kinkku. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi ananas, hienonna kiinankaali.

Kuumenna öljy isossa kasarissa ja kuullota sipulia muutaman minuutin ajan. Lisää kinkkukuutiot, valkosipuli, curryjauhe ja savupaprikajauhe, jatka paistamista pari minuuttia. Lisää sitten ananas ja kiinankaali, paista hetki. Sekoita joukkoon riisi ja kookosmaito, anna kuumentua. Mausta hawaijinpata mustapippurilla ja Poke-kastikkeella. Viimeistele pata tuoreella oreganolla ja kata pöytään myös Poke-kastikepullo, josta kastiketta voi lisätä annoksiin oman maun mukaan.


Lue lisää maustekastikkeista ja katso mainiot reseptivinkit osoitteesta kikkoman.fi. Muista myös seurata Kikkomania Facebookissa.

Pysy linjoilla myös Satokausikalenterin kanavissa @satokausikalenteri, jaamme jatkossa reseptejä ja tietoa Satokauden kasviksista.