Kokkaile kotimaisia varastojuureksia – uutta makua laatikoihin saat vaihtamalla lantut ja porkkanat punajuureen! Tämä helppo punajuurilaatikko on ihanan herkullinen joulupöytään.

Vinkki: Jos joululaatikot eivät maistu, voit myös paahtaa erilaisia juureksia joulupöytään. Kokeile rosmariinilla ja hunajalla ryyditettyjä punajuuria tai timjamilla maustettuja sesongin juureksia.

 

Helppo punajuurilaatikko 

Kahdeksalle
Valmistusaika: 2,5 h

Pinnalle:

  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 50 g voita

 

Kuori ja kuutioi punajuuret, omena, sipuli ja valkosipulit. Keitä niukassa vedessä noin 20–30 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä. Valuta vesi pois ja soseuta kasvikset tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

Yhdistä punajuurisose, ranskankerma, kerma sekä mausteet kulhossa, sekoita tasaiseksi. Lisää yksi kananmuna kerrallaan samalla sekoittaen. Kaada isoon voideltuun vuokaan, jonka tilavuus on 1,5 l. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja veistä voista pieniä nokareita korppujauhojen päälle. Gluteenittoman laatikon saat käyttämällä gluteenittomia korppujauhoja.

Viimeistele punajuurilaatikko tekemällä pintaan kuvioita lusikalla. Paista 175-asteisessa uunissa noin puolitoista tuntia.

Tarjoile punajuurilaatikko joulupöydässä joulukinkun tai vaikka graavilohen kanssa tai arkena kasvis- tai lihapyöryköiden lisukkeena.


Tämä resepti on julkaistu alun perin Satokausikalenterissa 2023. Kaikki myynnissä olevat Satokausikalenterit löydät verkkokaupastamme. Satokausikalenterista löydät aina ajankohtaiset tiedot kunkin sesongin kasviksista.

Helppo punajuurilaatikko